Dopuri, ghinde si castane

Sa incep cu inceputul. Avem jucarii acasa, destule, si posibilitatea de a mai cumpara inca pe atat si de zeci de ori mai multe, dar se pare ca David e pasionat de reciclare … dopuri, ghinde si castane.

 

Saptamana trecuta a atentat la jucaria de impins a unui copil, pentru ca avea doua sireturi atarnate cu bilute, tocmai bune de jucat NU (la cat fusesera tarate pe jos, se tocisera deja). Las’ ca-ti face mami o jucarie pe care poti sa pui mana, zic. Ce a rezultat? Para pam pam.

Jucarie multifunctionala.

Dopuri (2)

Capace de marimi diferite pentru a ne stradui impreuna sa il gasim pe cel potrivit.

Dopuri (3)

Dopuri (4)

Ghindele si castanele se pot pune in sticla, activitate ce ajuta la dezvoltarea abilitatilor motrice. Momentan eu le pun inauntru si el le scoate :). E bine si asa!.

 

Sticla, capacele, ata si bilutele au fost foarte bine spalate inainte. La fel am curatat si dopuri, ghinde si castane. M-am asigurat ca sunt elemente rezistente pentru a nu risca sa rupa o biluta si sa o inghita. Chiar daca David nu are dinti, nu e de subestimat puterea gingiilor, stiu pe propria piele. E adevarat ca el nici nu are obisnuita de a baga in gura tot ce prinde. Daca aveti astfel de copii sariti peste jocul cu bilute.

 

 

 

 David – 8 luni si jumatate

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create518

6 comentarii la „Dopuri, ghinde si castane

  1. O idee buna de reciclare. De ce sa dam bani pe jucarii de mii de lei cand putem sa gacem jucarii in fuctie de preferintele copiilor nostri. M-ar interesa sa costruesc o jucarie dar din pacate nu stiu cum se numeste.

    1. Alex a avut o astfel de jucarie,din comert,dar f fragila.Nu a lipsit mult sa nu i-o scot din gura!Im plac jucariile tale….o sa incerc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu