Dezvoltarea motricitatii fine cu abtibilduri

Am fost în weekend-ul trecut la bunici și David a primit o pungă plină cu litere care se lipeau. Sunt dintr-un carton spumat. Primul gând a fost că le va mânca, doar e prea mic să învețe alfabetul 🙂 . A gustat doar una fugitiv. În schimb scotea câte una și mă întreba, eu îi spuneam pe rând literele, el imita ce putea și tare se mai distra la vocale. Așa am făcut noi dezvoltarea motricitatii fine cu abtibilduri.

 

I-am arătat că se dezlipesc și se lipesc, așa că a trebuit să improvizez ceva ca să nu decoreze tot apartamentul. La final se distra punându-mă pe mine să lipesc abțibildurile dar îmi dădea indicații clare unde să fie puse.

Dezvoltarea motricitatii fine cu abtibilduri3

Am folosit capacul de la cutia din care i-am facut garajul pentru mașinuțe, am desfăcut mijlocul literelor ca în imagine și i-am dat să creeze după bunul lui plac. Am păstrat câteva litere pentru mai târziu, pe restul i le-am oferit să se joace. Pentru fiecare dezlipeam eu foaia, puțin, într-un colț apoi îl lăsam pe el.

Dezvoltarea motricitatii fine cu abtibilduri2

Dezvoltarea motricității fină, adică acele mișcări care solicită mare precizie, nu se întâmplă brusc, ba chiar durează ani de zile.

În schimb, noi, adulții, îi putem ajuta pe copii oferindu-le ocazia să își folosească cât mai mult mușchii încheieturilor și ai degetelor, prin diverse activități și jocuri, cu rolul de a dezvolta simțul tactil, pe care ei să le perceapă ca pe ceva distractiv, ca pe o joacă, fără a-i forța sau a insista.

Și să nu uităm că fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare și propriile preferințe. Să le respectăm!

Dezvoltarea motricitatii fine cu abtibilduri4

David – 1 an și 9 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

8 comentarii la „Dezvoltarea motricitatii fine cu abtibilduri

  1. Este o activitate foarte buna si pentru calatorii, spre exemplu mersul cu avionul. Noi ne-am preocupat aproape tot zborul spre Anglia cu dezlipiri si lipiri de stickere. Cu siguranta tine copilul ocupat 🙂

    1. Subscriu la ceea ce a zis Andreea. Noi am cumparat niste stickere in forma de animale si l-au tinut ocupat aproape 2 ore in scaun in drum ul de masina. Bineinteles la destinatie masina era toata numai anumalute :). Foarte utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu