Despre puterea lui si nimicirea ei … #metoo

Acum 4 ani când eram vizibil și zdravăn însărcinată cu David, am urcat într-un autobuz foarte plin și un tip uriaș a început să se frece de mine. Am schimbat locul, cu greu, el m-a urmat. În minte îmi treceau mii de șcenarii, cel care mă paraliza era că va scoate un cuțit și mă va răni. Îl purtam pe David înăuntrul meu și intenționam să îl apăr de orice. Am văzut că ne apropiem de Unirii, mă rugam să fie polițiști în stație. Erau. S-a apropiat de mine, a început să se frece iar, l-am întrebat ce face. S-a uitat pe geam, a văzut poliția, a fugit din autobuz imediat ce am ajuns.

Tremuram, fierbea sufletul în mine.

Am văzut și am simțit prea multe, de prea mică. Au fost atingeri fără acordul meu, jigniri, apropouri, palme peste fund, onaniști ascunși prin tufișuri și altele, dar mă opresc aici. Prima dată când am văzut un bărbat masturbându-se în parc eram clasa a II, mă plimbam cu o prietenă, un tip ne-a făcut atente și ne-am scârbit. Am fugit. Era pentru prima oară când vedeam un penis și habar nu aveam ce face ăla acolo cu el.

Acum vreo doi ani, tot cu o prietenă, tot în parc, am retrăit același moment. De asta asta ea a țipat la el și a chemat gardienii de la metrou. Fugise bătrânul, evident. Da, era un bătrân. Dar prietena mea a reacționat pentru că a putut, pentru că eram două femei adulte și îndesate cu prea multe momente în care am tăcut. Am știut ce se întâmplă, am putut și am acționat. Copiii nu fac asta. Puterea nu e la ei, stă la agresor.

Pentru că da, este despre putere. Puterea lui și nimicirea ta.

Am citit multe zilele astea și mi s-a făcut sufletul ghem pentru fiecare femeie care povestește despre fetița din ea care a primit forțat ce nu a cerut niciodată. Aș vrea să citesc și despre ei, cei care au făcut fără să li se permită. Ar bandaja un gram măcar un ”îmi pare rău, n-a fost vina ta, am fost eu un porc”. Pentru că multe femei poartă în ele o vină pe care nu au avut-o. Le recunoști până și în privire rușinea și scârba și teama și revolta.

Și atât mi-aș dori să nu mai citesc și să nu mai aud ”aia s-a îmbrăcat nu știu cum, a tăcut, nu a zis ”Nu” suficient de tare, de fapt i-a și plăcut, ce dracu se victimizează femeile atât”. Știi, ți se poate întâmpla și ție, și copilului tău, și prietenei tale, și surorii tale … și probabil, chiar li s-a întâmplat. Parcă nu mai sunt nimicuri, nu?

Nu sunt nimicuri, sunt abuzuri și lasă urme pe care, mai târziu, le purtăm cu noi în toată viața noastră și toate relațiile pe care le construim. Cu cât abuzurile sunt mai dese și mai profunde, cu atât mai grea este vindecarea. Nimeni nu merită să trăiască asta. Nimeni!

 

„If all the people who have been sexually harassed or assaulted write ‘Me too.’ as a status, we might get a sense of magnitude of the problem.” #metoo

FotoCredit: Foto Experience Ro

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu