Despre postasi si scrisori de dragoste … cu nostalgie

La noi la birou vine din când în când poștașul. Este un domn grăsunel, cu mustață, cu chipul blând și tot timpul cu glume pe care ni le servește împreună cu plicurile. Este super simpatic.

Azi de dimineață îmi povestea că pe vremuri, când nu exitau telefoanele, internetul și toate minunățiile astea, el era prietenul tuturor fetelor. Multe așteptau scrisori de dragoste de la amorezii de prin alte părți.

I-am povestit și eu de tata și chinul scrisorilor.

Când eram la început de liceu mă conversam în vacanța de vară cu un coleg care mă iubea și eu nu mă decideam deloc dacă îl iubesc mai mult decât ca pe un frate. S-a terminat prost povestea asta, dar, atunci, verile, așteptam scrisorile de la el cu emoții. Practic, pândeam poștașul să mi le dea direct, să nu le pună în căsuță să le găsească tata. Era groaznic de greu să îl prinzi când stai la etajul 7. Aș fi putut și să deschid cutia poștală, numai că, nu, nu puteam. Nu știu Doamne cum erau așa de sus puse, parcă special să ajungă doar părinții și adoleșcenții majori cu gene de oameni înalți.

Când găsea tata scrisorile, și asta se întâmpla aproape întotdeauna, mă punea să fac 10 genoflexiumi și apoi mi le dădea. Nu o făcea cu gândul de a mă uimili, știu sigur asta, lui doar i se părea amuzant. La fel de amuzant i se părea să mă chestioneze cine e băiatul. N-a aflat prea multe, dar genoflexiunile le făceam.

FotoCredit: Film Experience Ro

Cine mai primește azi scrisori de la poștaș ?

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create882

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu