Despre natura si asociere

Vineri, săptămâna trecută, am avut o zi liberă de la muncă, așa că am profitat și am făcut o activitate cu David, despre natură, viețuitoare și vehicule. Asta pentru că tot discutăm noi în ultima vreme, care unde există și se deplasează. Ideea este inspirată de aici, unde am văzut că aveau și borcane foarte faine, pentru demonstrație, dar eu nu am găsit prin casă și m-am și grăbit fiindcă s-a învățat David la jocuri și nu apuc eu să gândesc câte cere el. Noi i-am spus simplu ”Despre natura si asociere”.

 

Activitatea aceasta ajută la fixarea noțiunilor despre natură și lumea în care trăim, precum și la dezvoltarea logicii și a capacității de a asocia elemente prin poziționarea obiectelor în mediul corect.

Ce materiale am folosit:

– fetru
– foarfecă
– jucării (animale și vehicule)

Cum am procedat:

Extrem de simplu. Am tăiat foarte puțin marginea colilor de fetru, le-am suprapus în ordinea aer, pământ și apă și i-am oferit lui David jucăriile pentru a le poziționa așa cum credea el că sunt elementele în natură.

despre-natura-si-asociere3

Nu este musai nevoie să tăiați marginile și puteți folosi și coli simple colorate.

despre-natura-si-asociere4

Într-una din poze veți observa un omuleț Lego în aer, există o explicație 😀 David a luat omulețul, i-a lipit un abțibilt pe spate și a spus că e Superman, așa că, locul lui este în aer. Pam … pam !

despre-natura-si-asociere2

 David 2 ani și 10 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu