Despre mine

Sunt psiholog sau după cum spunea băiatul meu la 5 ani ai lui, ”Mami vorbește cu oamenii când îi doare sufletul”. E o profesie pe care încerc să o așez cu grijă printre a fi mama mândrului David și a îngerului care mă așteaptă în ceruri, Emma. Prietena prietenilor mei, fiica părinților mei, sora fraților mei, nașa finuțelor mele, iubita iubitului meu și cu siguranță nu în ultimul rând, EU, femeia ce mi-s cu totul. Din când în când îmi iese bine așezatul.

 

Sunt o mare iubitoare de cărți și pasionată de scris. Dau oricând banii pentru o pereche de pantofi cu toc, pe câteva cărți noi, psihologice, cu miros de cerneală pe hârtie. Apreciez un pahar cu vin roșu băut în râsete în timp ce văd pentru cel puțin a 3-a oară un episod din serialul Friends. Iubesc dansul, muzica romantică, lăcrămioarele, ciocolata, cozonacii, plimbările în parc, călătoriile în lume și joaca cu băiatul meu, mai ales dacă nu îmi cere să ne împușcăm 2 ore în șir.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul ”Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”.

 

Nu știu să trăiesc altfel decât venind în ajutorul celor din jurul meu. Am învățat să fac asta de foarte mică, cu pierderi de Sine pe care l-am recuperat cu greu în terapie. M-am regăsit și am păstrat și mai vie dorința de a-i ajuta pe cei care caută să se ajute. De data asta fără să mă mai pierd pe mine.

 

În fiecare dintre noi există o putere uimitoare care așteaptă să fie găsită.

 

Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!

 

De mai bine de 12 ani lucrez cu normă întreagă în domeniul organizațiilor non-guvernamentale. Am fost cândva asistent social, psiholog, coordonator de proiect și în prezent sunt Manager de Programe la Fundația Regală Margareta a României.


În paralel cu asta, am pus bazele unui proiect de formare a personalului educațional în vederea dezvoltării emoționale a copiilor cu care lucrează la clase sau în centrele de tip Școală după Școală. Este visul meu mare! În fiecare școală din România, profesorii să sprijine copiii să își dezvolte inteligența emoțională. Să îi ajute să găsească resurse interioare și să capete abilități sociale și emoționale prin care să se adapteze mediului și să progreseze, indiferent de condițiile de viață. Și pentru unii copii nici nu vă poate imagina mintea care le este mediul în care sunt forțați să devină adulții de mâine.


Livrez și module tematice periodice, în calitate de specialist educație parentală. Mai pe scurt și direct, încerc să îi ajut pe părinți să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și comportamentele lor și cum pot face o echipă bună împreună. Și nu uit să îi direcționez și către ei înșiși, pentru că este imposibil să îi înveți pe copii ceea ce tu nu ești.

 

Porniți pe drumul către voi oricât de greu v-ar fi și oricât de prea departe de voi vă simțiți. Meritați!

 

Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!


Cristina Buja

Mai multe detalii despre experiența profesională puteți să citiți în CV Cristina Buja

 

Hai să lucrăm împreună! 

🌱 Consiliere individuală

🌱 Cursuri de educație parentală

🌱 Grupuri pentru dezvoltare personală

🌱 Speaker/Moderator evenimente

 

 

 

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu