Despre creativitate si jocuri pentru copii

Fluturi pe pereti

La invitația superbei Miruna​, blondă scriitoare pe blogul Şi Blondele Gândesc​, pe care tare o place David, am scris despre obiceiul nostru de a face jocuri acasă cu ce găsim pe ici pe colo. Am povestiti despre despre creativitate si jocuri pentru copii și la ce cred eu că ajută să le dezvoltăm creativitatea.

 

N-am început ritualul acesta cu ideea de a face un geniu din David. Nu cred că dacă învață să își tragă singur fermoarul la geacă, la 3 ani, va avea mai mult succes în viață decât dacă ar face asta la 4 ani și jumătate. Scopul care stă la miezul acestei idei de a inventa jocuri pentru el, este să îi dezvolt creativitatea și capacitatea de a gândi. Pânză de paianjen în conexiuni neuronale, capacitate care îi dezvoltă automat și memoria dar și viteza de captare a informațiilor.”

 

Continuarea în articolul: Despre creativitate și jocuri pentru copii și, mai ales, parinți

Despre creativitate si jocuri

FotoCredit: Foto Experience Ro

Vă poate interesa și:
Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 6 luni+

Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 10 luni+

Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 1 an+

Activitati, jocuri, jucarii pentru copii 18-24 luni

Idei de activitati si jocuri de facut in casa

 

Voi faceți idei de jocuri și activități cu copiii voștri? Care sunt preferatele voastre?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu