De la 3 la 4

Suntem pe cale să ne schimbăm statutul: de la părinți de copil adorabil, la părinți de copii adorabili. Crește iar înăuntrul meu iubirea noastră și sunt fericită și plină de spaimă în același timp. Ciudată combinație!

De la 3 la 4Ne-am mai dorit un copil, pentru noi. Să avem brațele pline tot timpul, să ne dea pe afară iubirea și fericirea, să mergem pe stradă fiecare cu un copil de mână, să ne privim dragostea noastră cum crește în ei.

Ne-am mai dorit repede un copil pentru David. Domnul are un frate cu 10 ani mai mic, cu care de fapt n-a prea apucat să fie frate din cauza diferenței de vârstă. Eu am o soră cu doar 10 luni și jumătate mai mare decât mine și ea a fost cel mai bun lucru pe care l-au făcut părinții noștri (de fapt eu am fost, că sunt mai mică, dar vă garantez că asta gândește și Simi a mea). Nu știu dacă și ei se vor privi așa, dar sper să o facă mai devreme decât mai târziu. Nu știu acum dacă, într-adevăr pentru David, a fost cea mai bună decizie și nu cred că există careva care să afle asta, vreodată, cu exactitate. Am gândit urmărind sentimentele noastre și viețile noastre, am luat decizii influențați de propriile experiențe și trăiri, cum fac oamenii de fel. Dar poate careva să primească un răspuns real în astfel de situații? Noi simțim că a fost o decizie înțeleaptă și ne propunem să îi învățăm să se iubească, să fie prieteni și să se apere unul pe altul, chiar și de noi, dacă va fi nevoie.

Nu-mi pot imagina cât de greu le-a fost părinților mei cu doi copii atât de apropiați de vârstă, dar voi afla peste câteva luni. Măcar ei aveau o duzină de ajutoare să ia veverițele de la grădiniță (adică noi, de la Cip și Dail), să ne ajute la teme, să ne ducă în parc, să cumpere o pâine, să ne încălzească o farfurie de ciorbă. Noi nu avem pe nimeni să ne ajute, dar o vom scoate la căpăt, așa cum o facem de fiecare dată. Așa că i-am făcut lui David o surioară, să aibă pe cine își vărsa bucuriile și de ce nu supărările, să aibă cu cine se juca și când om vrea noi să doarmă sau să facă lecții, să aibă cu cine se certa și partener de năzbâtii, să nu fie singuri dacă o vom da grav în bară, cu toate că ne străduim să fim cât putem de buni pentru ei.

Vom trece de la 3 la 4 și da, pe cât sunt de sigură că a fost decizia cea mai bună pentru toți, pe cât sunt de fericită mângâindu-mi pântecul țuguiat, pe atât sunt de înspăimântată de greul care va urma. Dar ne vom descurca, așa cum am făcut-o de fiecare dată. Și unde mai pui că vom avea inima doldora de la atâta iubire!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create888

18 comentarii la „De la 3 la 4

 1. Mi se pare un lucru fantastic sa treceti de la 3 la 4. O diferenat de varsta intre 1-3(4) ani mi se pare ideala.
  Consider ca este foarte important ca intre copii sa nu fie o prea mare diverenta de varsta si sa apartina aceeleasi generatii.
  Amprentele diferentei de generatii isi spune cuvantul si in relatia noastra cu Alex si Marci. Ne puteau fi foarte bine copii (cel putin Marci) si sentimentul matern este mai dominant ca cel de frati-surori.

 2. Mie mi se pare extrem de putin 1 an sau 2 diferenta. Toti fratii pe care ii stiu cu diferenta asa mica nu se inteleg si nu se suporta. Sora mea e cu 6ani mai mare… pt noi e perfect. Nu as face pt nimic in lume un alt copil la o diferenta asa de mica. Pffff nici nu vreau sa ma gandesc! Ce cazuri am vazut … pffff

  1. Uite ca depinde foarte mult de experiențele pe care le-a avut fiecare. Eu toți pe care îi cunosc la diferență de vârstă mai mare de 5 ani fie nu se înțeleg, fie nu prea au oricum nimic de împărțit. Chiar și așa nu cred că diferența de vârstă este cea care decide ci mai degrabă metoda de educație și caracterul fiecărui copil.

  2. Eu sincer cunosc cazuri si cazuri, dar cum zicea Cristina nu cred ca doar diferenta de varsta are un cuvat de spus, cu toate ca este un aspect important. Oricum Diana comentariul mi se pare nu tocmai potrivit, ce mai conteaza sau ce conteaza ce parere ai tu sau eu sau altcineva despre asta? Eu va felicit sunteti foarte curajosi si cred ca ati facut un lucru foarte bun. Sarcina usoara

 3. Felicitari pentru schimbarea..”statutului”. Sa va bucurati de ei, sa se bucure intre ei si sa va bucurati toti unii de altii! Multe clipe minunate va doresc!!

 4. Felicitari!! Parca am mai prins si eu ceva curaj, imi doresc, ne dorim defapt inca unul insa sunt cu un picior pe nu inca si cu celalalt in ar fi perfect sa nu fie prea mare diferenta intre ei. Grea decizie 🙂 Felicitari pentru curaj! Foarte frumos ca vei vedea cum e sa ai si o fetita. Va fi minunat! 🙂

 5. Draga Cristina,
  Te felicit in primul rand pt minunata familie in crestere, apoi pt curaj si pt blog! Mi-ar placea sa ne revedem la un moment dat, macar cu ocazia a X ani de la terminarea masterului!
  Iar apropo de teama ta, sunt convinsa ca vei fi o mama de fata cel putin la fel de dedicata cum ai fost mama de baiat si ca vei face față cel putin la fel de bine fiind mama a doi copii cum ai facut fata fiind mama unuia singur!
  Te pup!
  Cu drag, a ta colega

 6. Felicitaaaaari!!!
  Sa fii sanatoasa si la fel de inspirata si iubitoare. Ce frumos, o pereche! Sunt sigura ca David o va proteja pe sora sa si va fi un cavaler autentic.
  M-as fi bucurat sa fiu si eu in postura ta. Andrei are 1a5l si cred ca ar fi fost momentul ideal. Cine stie, poate D-zeu ne va bucura din nou cu acest dar. Felicitari, din nou si multa iubire! 🙂

 7. Toate la timpul lor si cum te stiu pe tine sigur te vei descurca.In viata ta nu prea ai lasat loc pentru relaxare…Ai uitat ca ai terminat 2 facultati o data…lucrai si faceai si voluntariat ?!Cam mereu ai mers in tandem…Iar diferenta de varstra , din punctul meu de vedere , e mai mult decat perfecta.Ce frumosi vor fi si sigur se vor impaca perfect.Intre mine si fratii mei au fost diferente de 5,8 si 9 ani.Ne-am inteles fffff bine , dar diferenta mare dintre noi au produs o diferenta si mai mare intre copiii nostri.Se iubesc , dar nu au putut merge la discoteca sau mai stiu eu ce distractie ca verii .Copiii mei sunt deja oamenii cu responsabilitati…pe cand verii patrund in lumea adolescentei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu