De ce ai nevoie ca sa fii bine?  

Despre mine … Ce am eu nevoie să fiu bine?

 

Am vrut să încep cu David sănătos, dar mi-am dat seama că iar mă descentrez de la mine și m-am mai gândit un pic. Sigur că David stă cap de listă de orice, dar v-am mai spus, sunt în restructurare și în lupta asta de a face ca viața mea să fie despre mine și de a trăi din interior spre exterior și asta înseamnă să nu mai pun fericirea mea în cârca adorabilului de băiat născut din mine.

 

Să citesc cărți care mă duc în lumea interioară a tuturor, să înțeleg cum funcționează mintea oamenilor, ce și de ce le dictează emoțiile să pună în comportamente și mai ales să mă înțeleg pe mine cu fiecare carte pe care o termin.

 

Să vorbesc despre ce citesc cu oameni care nu doar ascultă, dar mă mai și provoacă să desfac firul în patru și să analizez cât din cărțile acelea pot să aprob și ce totuși simt că e un pic mai altfel.

 

Să fac o baie liniștită, fără copil care țipă la ușă întrebând câte ceva de opresc apa o dată la 2 minute și țip ca să audă câte ceva dincolo de ușa care ne desparte. Dacă am timp să dau drumul la muzică și să îmi pun un pahar de vin rece, sunt deja în extaz. Să stau acolo scufundată toată în apă și să mă gândesc la viață. Sau și mai bine să nu gândesc nimic. Nu prea îmi iese.

 

Să îl privesc pe David când se joacă cu Lego-urile lui și inventează povești.

 

Să merg la masaj o dată pe săptămână. Ies de acolo de parcă cineva mi-a luat oasele și le-a aranjat altfel. Să vă mai spun cum râde Ana de la salon de mine, că parcă fac masaj cu finalizare? O să presupun că ați înțeles unde bătea.

 

Să ascult marea și vântul. Să trag pe nas miros de pomi verzi și de zăpadă. Să pot să mă opresc și să mă bucur că fac asta.

 

Să râd. Să merg pe stradă zâmbind fără motiv, privind străinii în ochi, primind înapoi zâmbete de la ei.

 

Să ies la cafea, sau Aperol, sau apă chioară cu prietenele sufletului meu.

 

Să mănânc ciocolată, sau fondante, sau alte nebunii de prin categoria asta.

 

Să scriu pe blog sau doar pentru mine.

 

Să dansez, aproape orice și în special Salsa și mai ales Bachata.

 

Să iubesc. Iubesc să iubesc.

 

E un exercițiu despre voi. Vă îndemn să vă faceți o listă, a voastră pentru voi, să vă uitați din când în când peste ea și să vedeți ce vă oferiți și ce nu și mai ales să căutați să vă dați. Meritați!

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu