Cutia cu nasturi de la mamaie … ca intr-o lume

În dormitorul mic în care deja nu mai stătea nimeni de ceva timp, mamaia ținea mașina de cusut. Veche, neagră și plină de zgârieturi. Sub ea ne piteam când jucam v-ați ascunselea și când voiam să fug de lume, lumea mea în care nu mă regăseam deloc. Era acoperită cu un material lung și sub el, pe marginea măsuței pe care dormea mașina de cusut, stătea neclintită acea cutie neagră, mare, din tablă, plină cu sute de nasturi de toate felurile.

Când adânceai degetele prin ea mai găseai vreo papiota de ață, vreo capsa, o cutie cu ace pentru mașină, vreun rest de nasture rupt. Erau toate acolo ca acasă, împreună și separați, în pereche și dezbinați.

Când mamaia cosea ceva, eu mă jucam cu mâinile prin cutia aia mare. Căutam pereche pentru vreun nastur, făceam familii cu mai mulți, îi potriveam după dimensiuni și culori, îi îndepărtăm pe cei rupți, dezperecheati, urâți sau strâmbi.

Mirosea a vechi și a nou împreună, auzeai zumzet de viață când îți trecea palmele prin ei și se loveau unul de altul fără să ceară, fără să știi dacă le place sau nu. Erau doar nasturi, noi și vechi la un loc, frumoși, chicioși, drepți și strâmbi la un loc … ca într-o lume.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create902

Un comentariu la „Cutia cu nasturi de la mamaie … ca intr-o lume

  1. Si eu ma jucam in cutia cu nasturi. 🙂
    La randul meu utilizez o doza de metal de la Pralinele Lindt pentru papiotele de ata si o cutie de Tic Tac Maxi pentru nasturi. Poate sunt putin mai organizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu