Curatenia de primavara, munca in echipa? (P)

Când eram mică, la mama acasă, aveam regula asta cu “sâmbătă facem curat lună”  și de 2 ori pe an. Primăvara înainte de Paște și iarna înainte de Crăciun. Curățenie de ne-ar fi invidiat și Cenușăreasa. Uram să fac asta. Singurul lucru care îmi plăcea era că, după ce terminam cu șmotruitul, găteam. Și ne mai ieșea și câte o prăjitură la care aveam voie să lingem castroanele. Cred că de prea multă foame, după prea multă curățenie. Aveam un apartament cu 3 camere, o grămadă de covoare și perdele. Un aspirator care ziceai că roagă frumos firimiturile să intre și o mașină de spălat aproape de jucărie. Nu eram oameni avuți să ne permitem unele adevărate 🙂 .

 

Și atât de mult mi-a displăcut programul ăsta de curățenie încât acum nu mai am nici un fel de program. Dar caut ajutoare care să scutească rezonabil timpul pierdut așa. Da, eu îl consider timp pierdut. De curat, fac curat, n-ai încotro când există copil mișunător. Dar cum vreau să petrec mai mult timp cu mișunătorul, am căutat variante să fiu eficientă și rapidă.

(P) Am încercat aspiratorul Dirt Devil Samurai.

Problema a fost că mă tot întrerupea mândrul, cerea și el să îl manevreze și putea pentru că este foarte ușor, are 2,3 kilograme. Detaliul acesta mi-a plăcut și mie, aproape că nu îl sesizezi, nu are fir așa că nu ai în ce să te încurci, rămâne într-o poziție verticală comodă și nu trebuie să te apleci ca o băbuță, când îl folosești.

Este oarecum flexibil, poți aspira pe sub mese și în colțuri, iar ledurile te ajută să vezi mai bine ce balauri se ascund pe acolo 🙂 . Mai mult de atât este constituit 2 în 1, are un aspirator manual incorporat, asta dacă vrei să privești balaurii îndeaproape sau vrei să te asiguri că lucește în urma ta 🙂 .

 

Dirt Devil Samurai se încarcă cu un acumulator, la curent continuu, timp de 5 ore și rezistă bateriile 35 de minute de folosire. Are două trepte de putere, minim și maxim. La final, se curăță ușor, am înțeles că filtrul este realizat dintr-un  burete lavabil, putând fi spălat sub robinet sau în maşina de spălat, dar eu nu am încercat până acum.

Distracția maximă cu aspiratorul a fost să îi răspundem lui David, ce se tot aude când curăța covorul pe hol.

Să vă explic: acum câteva zile, am vrut să mănânc pe ascuns bomboane cip și am crezut că mă prinde copilul și le-am scăpat de jos. Am adunat eu rapid ce am putut, dar se pare că au mai rămas câteva rătăcite. Dacă ar fi știut David, nu ar mai fi insistat să aspire, s-ar fi ocupat manual, eventual și gustativ … 🙂

Curatenia de primavara, munca in echipa

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create518

5 comentarii la „Curatenia de primavara, munca in echipa? (P)

  1. Chiar am nevoie de un aspirator nou,ce am eu e cu apa,l-am luat in ideea ca e mai bun pentru copilul mic,nu lasa in urma lui praf,doar ca e greoi si ma apuca lenea numai cand ma gandesc ca trebuie sa montez si demontez si sa spal pff.Unul asa usor si fara fir ar fi nemaipomenit!Noroc cu tine :*

  2. Uf, de ce nu am aflat eu mai devreme de asa un aspirator?! 🙂 Mi se pare foarte practic, neaparat trebuie sa am si eu asa ceva, mai ales ca in ultimul timp am mereu nisip prin toata casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu