Cumparaturi inutile

Unul din lucrurile în care am investit aproape cel mai mult și pe degeaba a fost pătuțul.  A dormit în el aproximativ până la 2 luni și jumătate și asta parțial. Apoi am trecut la co-sleeping și tare bine ne-a mai fost. Mânca de mic de 4-5 ori pe noapte, acum ceva mai rar, doar de 3 ori, atunci când nu mănâncă de 2 ori pe oră. Băieții ăștia și plăcerile lor!

Nopți la rând m-am străduit să-i fac cât mai mult spațiu dormind pe margine, dar el tot mai în mine venea, pe semne că nu spațiul căuta. Era să cad de vreo ciunșpe ori din pat dar încă nu. Ultima oară m-am proptit cu mâinile în pătuțul lui, deci e bun la ceva. N-am fost adepta dormitului împreună încă de la început, cum nici adepta culcatului în altă cameră, la o vârstă atât de mică la care are nevoie de prezența mamei cât mai aproape. Așa că am luat un pătuț cu girafe și leagăn și l-am pus lângă latura mea de pat la doar 10 cm. Totuși pentru David distanța s-a dovedit a fi prea mare. Poftim între noi atunci! E adorabil cum mă caută noaptea să își ascundă năsucul în obrazul meu și să adoarmă liniștit.

Cumparaturi inutile

Nu vă gândiți că ”vai ce a despărțit cuplul”. Nu mai dormim îmbrățisați cam de vreo 4 ani de când domnul sforăie pronunțat de enervant. În romantismul nostru tinerel ațipeam în brațele lui după care își lua 3-5-7 ghionturi și ne trezeam fiecare pe muchie de pat. Macar acum cineva umple spațiul dintre noi. Da, domnul ghionturi încă își ia, dar pe David nu-l prea deranjează zgomotul, de vreme ce doarme nas în nas cu tatăl lui, bariton nocturn.

Al doilea lucru cumpărat inutil a fost căruțul. Unul 3 in 1 să ne ajungă. Cât a mai cercetat ta’su până a ales. Nu doar că l-am folosit de 20 de ori până acum, mai mult gol, decât plin cu David, dar a și început să scârție. O fi o formă de protest la singuratate. În schimb folosim maimuțele (SSC-ul nostru) fără de care nu putem pleca nicăieri. Munte, mare, cumpărături, conferințe, vizite, plimbat cu metroul, în parc sau în jurul blocului, de fiecare dată maimuțele sunt prezente, de aici și titulatura lui David de maimuțică. Plus că au praf de somn, iar asta e minunat pentru odihna mea.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create907

7 comentarii la „Cumparaturi inutile

 1. Da da si fata mea doarme cu noi si are 2 ani si 2 luni. Oare pana cand? Cred ca mai repede o sa plece tatal din pat decat ea 🙂

 2. La noi doarme in patut, nu a vrut in pat cu noi, se foia non-stop. In schimb pe carut s-a pus praful bine de tot

  1. Stiu ca sunt copiii care dorm foarte bine in patutul lor. Pana la urma conteaza enorm ceea ce isi doreste bebelusul nu?

 3. Parca e povestea noastra :)…tot de la 2 luni si jumatate facem si noi cosleeping pentru ca manca de 4 ori pe noapte:). Acum patutul e doar depozit de jucarii. Si la fel cu carutul…fiecare mers se termina cu plans asa ca am trecut la sling si recent la manduca. Are 7 luni si un pic.
  imi place mult blogul tau, am gasit multe idei bune de jucarii home made. Plus informatii foarte utile despre Montessori. Iti multumesc!

  1. Cu mare drag, Anca! Ma bucur ca iti sunt de folos.
   Patutul lui David este loc de joaca, pentru aproximativ 10-15 minute pe zi, in functie de cheful lui, asa ca as putea spune ca e util :))) A invatat sa se ridice singur si ii place sa stea pe marginea patutului, in picioare, sa arunce jucariile pe jos si eu sa i le dau. Mare distractie la noi acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu