Cum sa supravietuiesti cu copiii in concediu – mini ghid

Cum sa supravietuiesti cu copiii in concediu

Ce ne-a ajutat pe noi să supraviețuim în Grecia 🙂 și să ne întoarcem acasă cu părere de rău că nu câștigăm suficient de mult încât să trăim doar prin concedii? Așa că uitați un mini ghid despre cum sa supravietuiesti cu copiii in concediu:

  1. Am plecat fără prea multe așteaptări, asta v-am mai spus deja. Dar simt că pentru noi gândul ăstă a fost în topul reușitelor. Știam că nu va fi ca înainte de copil și că e necesar să ne pliem pe nevoile și programul lui. Dacă nu ești pregătit să faci asta, nu te mai duce. Sau lasă-l acasă cu bunicii. Sau ia în calcul varianta să nu înțelegi mare lucru din ce trăiești acolo.
  1. Am ales o destinație relativ aproape, să nu stăm exagerat de mult prin mașină sau aeroport. Oricum am cam stat și s-a simțit un pic la nervii mei care făceau ca floricele de pop corn până am ajuns. Am optat și pentru a ne asigura hotelul, micul dejun și cina în regim de bufet. Pentru că știm cât de nemâncăcios este ficiorul.
  1. I-am respectat programul de masă și de somn chiar dacă aș fi vrut uneori să stau până târziu la terasă sau pe malul mării, dar știți cum sunt copiii nedormiți? Bombe cu ceas. Când începea tic-tac tic-tac, hopa în cameră cu noi.
  1. La terasa hotelului unde era multă iarbă verde dar o singură căsuță de plastic. Nu tocmai atracție pentru copii, mergeam cu câteva jucării și puloverul meu lung, eșarfe, pălării, cămăși pentru copii. Nu, nu era frig, dar îi costumam pe zgubiliticii noștri. Ei țopăiau pentru câteva minute declarându-se lupi, prințese, supermeni sau ce le mai scornea lor mintea.

  1. Respectam orele de expunere la soare și unsul cu cremă. Nu ne-a prins ochi de rază de soare după 11:30 și nici mai devreme de 17:30. Musai multe jucării pentru nisip, cam o plasă cărată zilnic de două ori, noroc că hotelul era fix pe plajă.
  1. A luat cu el în concediu câteva jucării preferate, evident Lego și mașini, ne-au fost de mare ajutor mai ales la orele în care încercam să îl ținem în casă și atunci când voiam să mergem la terasă sau la tavernă.
  1. Am folosit sistemul de purtare pentru excursii, dar mai ales pentru zilele în care nu voia să se culce la prânz. Îl puneam în sistem și plecam până la supermarketul care era aproape. Întotdeauna ne întorceam cu el dormind și continua să doarmă în cameră.
  1. Am evitat să ne aventuriem prea mult. Am fost mai mult statici. Într-o săptămână am plecat de două ori din sătuc, o dată într-o excursie cu vaporul la o lagună și în Chania care a fost la o oră de mers cu autocarul. Nu era de mers cu copiii, dar asta nu ne-a spus ghidul.
  1. Am avut cu noi o geantă cu medicamente pentru orice ar fi putut să apară. Lista pe scurt: pentru febră – antitermic sirop și supozitor pentru cazuri urgente și extreme, pentru diaree – Levurin plicuri, Hidrasec plicuri, Smecta plicuri, pentru alergii – Zyrtec, pentru vărsături – Enhydrol pentru hidratare, pentru ochi – Ciplox colir (David a avut ceva probleme cu conjuctivita), pentru gât și tuse – Tantum verde și Sinupret sau Prospan, termometru, ser fiziologic, plasturi, cremă de gălbenele.
  1. Rugăciuni, plecăciuni, și voodoo 🙂 . La noi a funcționat, nu s-a îmbolnăvit nimeni 🙂

 

Am făcut acestghid despre cum sa supravietuiesti cu copiii in concediu după experiența din Grecia când ne-am întors acasă cu părere de rău că s-a terminat.

 

Despre vacanțele și călătoriile noastre de familie, v-am mai povestit aici.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Un comentariu la „Cum sa supravietuiesti cu copiii in concediu – mini ghid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu