Cum sa il inveti culorile V

Cum il inveti culorile

Dacă vin ploile și vremea urâtă, n-am încotro decât să invetez jocuri iar și iar. Le mai repet și pe cele de până acum, dar uite că David îmi seamănă și se plictisește cam repede de activități repetitive. Am găsit o nouă activitate pe tema ”Cum sa il inveti culorile„.

 

Am găsit o nouă modalitate de a aprofunda noțiunea culorilor și recunoașterea lor. De asemenea ajută și la dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână. De la prima utilizare le-a potrivit pe toate fără măcar să îi ofer prea multe indicații, semn că e timpul să trecem la ceva mai complicat. O să mă gândesc la ceva.

Cum sa il inveti culorile V - 2

De ce anume am avut nevoie?
– o cutie de carton
– paie colorate
– acuarelă, pensulă
– creion, gumă de șters
– o șurubelniță

 

Cum am procedat?
Am căutat prin casă o cutie care să fie albă pentru a se vedea clar culorile. Am făcut 8 găuri cu o șurubelniță. Cu un creion am marcat cercuri și le-am pictat două roșii, două galbene, două verzi și două albastre. Gata! La joacă cu noi!

Cum sa il inveti culorile V - 1

La final, când s-a plictisit de sortat culorile, a trecut la parcat mașini pe și în cutie 🙂 Întotdeauna găsește el ceva nou de făcut!

Cum sa il inveti culorile V - 4

David – 1 an și 9 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

3 comentarii la „Cum sa il inveti culorile V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu