Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta (tutorial)

Cum sa faci vapoare

De mult timp mi-am propus să îi fac lui David vapoare cu care să se joace în baie. Este pasionat de bărci, pești și undițe, așa că am completat colecția după ce am realizat și un joc de pescuit. Îmi lipseau dopurile, ne-am pus pe … strâns, am rugat și prietenii să ne ajute, nu am băut doar noi 🙂 . Așa că, vă punem aici un tutorial ”Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta„.

Materiale:

Pentru varianta cât mai simplă:
– dopuri de plută
– coală de hârtie
– scobitori

Opțional, pentru variante mai complexe:
– pistol de lipit cu silicon
– hârtie gumată
– elastice de bani
– bețe din lemn
– scobitori cu stegulețe

 

Cum am procedat:

Varianta 1, cea mai simplă:

Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta2

Am tăiat un dop pe jumătate și am înfipt o scobitoare pe care am pus o hârtie simplă. Aveți grijă la vârful scobitorii, mie mi se pare periculos, așa că am tăiat (la alte modele am pus în vârf o bucățică mică din alt dop tăiat). Hârtia simplă nu este de drum lung, în apă se înmoaie rapid, vă recomand hârtia gumată. Iar scobitorile cu steaguri sunt mai sigure.

Varianta 2:

Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta3Am lipit cu un pistol cu silicon 3 dopuri. Pentru partea de sus am folosit o bucată de hârtie gumată fixată cu o scobitoare cu steag în vârf.

Varianta 3:

Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta4Este varianta 2 la care am adăugat 2 elastice de bani, mai mult pentru decor și hârtie gumată fixată cu o scobitoare normală la capătul căreia am pus o bucată de dop de plută pentru a evita accidente.

Varianta 4:

Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta5Este asemănătoare cu varianta 2 doar că în loc de elastice am folosit bețe din lemn și hârtie normală.

Imediat l-am băgat pe David la baie cu ele, era prea entuziasmat ca să mai aștepte. S-a jucat o vreme cu vaporașele apoi s-a plictisit și le-a ancorat pe marginea căzii de unde încă nu are nimeni voie să le mute.

Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta6

Vă place acest tutorial ”Cum sa faci vapoare din dopuri de pluta„?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici. Alte sugestii despre cum să îl înveți culorile, aici și despre cum să îi dezvolți motricitatea fină, aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu