Cum sa faci un papion

Eu  îi fac tot felul de nebunii lui David, acasă, pe principiul ”nu dați banii pe prostii, faceți papioane la copii” 😀 Îmi place să îl asortez la ocazii, acum cât îmi mai permite cât de cât, apoi cine știe cum va mai merge la petreceri … în șlapi, trening și cu pălărie. Văleu!

Gata cu vorba că avem treabă azi! Nu e greu, să nu vă speriați de câte poze voi pune, vreau doar să fie cât mai clar. Nu e musai să aveți mașină de cusut, eu le-am făcut până acum cu acul și ața. Nu se vede diferența că nu stă nimeni cu lupa pe el .. zic eu 🙂

  1. Decupați materialul. Eu am făcut șabloane din carton, cu dimensiunile acestea:

Adult – material papion: 20 cm X 12 cm
– dublură papion: 18 cm X 6 cm
– material în mijloc: 10 cm X 6 cm
– dublură în mijloc: 10 cm X 3 cm
– elastic: 40 cm

Copil – material papion: 15 cm X 10 cm
– dublură papion: 12 cm X 4 cm
– material în mijloc: 7 cm X 4 cm
– dublură în mijloc: 7 cm X 2 cm
– elastic: 32 cm

Am folosit dublură, cea care se lipește cu fierul de călcat, doar la materialele subțiri. De obicei pun elastic pentru a putea fi folosit și în alt scop, de exemplu ca bentiță … și fiindcă David îl acceptă doar așa, că bentiță nu poartă.

Papion1

  1. Am cusut materialul ca mai jos. De data asta la mașină. Am lăsat golul dn mijloc pentru a întoarce materialul.

Papion2

  1. Am folosit un creion pentru a întoarce bine la colțuri. Apoi am pus dublura. Aici apare și mândrul în peisaj. Mare ajutor!

Papion3

  1. Urmează partea din mijloc, cusut și întors. Puteți folosi și aici dublură dacă este prea subțire materialul.

Papion4

  1. Se împăturește papionul ca mai jos. Când ați ajuns la pasul din imaginea 2 vă recomand să folosiți fierul de călcat pentru a presa. Apoi cu un ac și ața coaseți ca în imaginea 3, aproximativ cum am indicat eu cu linia neagră. Merge și fără să coaseți, dar nu cred că va sta la fel de bine.

Papion5

  1. Puneți banda pe mijloc, pe dos (să aibă cusătura la vedere), o coaseți la spate (mașină sau ac cu ața) și apoi o întoarceți.

Papion6

Aș fi vrut să mai am poze și cu ultimii pași și cu papionul gata dar mândrul meu cel harnic mi-a furat materialele și le-a rătăcit prin casă. N-a fost cale să le recuperez.

În schimb vă pun poze cu alte modele făcute de mine (toate fără să folosesc mașina de cusut).

Papion

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create902

5 comentarii la „Cum sa faci un papion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu