Cum sa faci un Learning Tower

Cum sa faci un Learning Tower

Ce faci când ai un copil mic, atât de pasionat de bucătărie încât nu poți să tai un pătrunjel fără să se agațe de picioarele tale să vadă ce tot meșterești acolo așa interesant? Ce faci când nu te lasă nici cana de cafea să o speli fiindcă apa e atât de faină pentru joc? Îți zic eu, un scaun să ajungă la blatul din bucătărie. Cum sa faci un Learning Tower?

 

Pentru noi, numai ideea de a găti ceva, în timp ce David era în casă, ne făcea părul permanent. Unul învârtea în oala cu de toate și altul ținea copilul în brațe să vadă ce se întâmplă. Mare distracție când lipsea unul din noi. Acum îl postăm acolo. Îi oferim castroane, legume, tacâmuri din plastic, fund de lemn. Îi povestim despre ele, sau îi dăm drumul ușor la apă și gata, avem învoire să gătim. Bineînțeles că mobila e mai curată ca oricând.

Cum sa faci un Learning Tower

Cum sa faci un turn pentru copii (Learning Tower)?

Scaunul este meșterit de domnul meu. Se pot face și pe comandă, nu știu exact unde, dar am înțeles că ajunge la 150-180 lei/bucata. Domnul a folosit pentru bază un taburet de la Ikea care o costat 49,99 lei. Pentru partea de sus a cumpărat tot ce a avut nevoie de la Dedeman (sau orice alt magazin de bricolaj). Toate au costat aproximativ 30 de lei. Deci în total 80 lei plus o grămadă de scule pe care le-a împrumutat de la un prieten. S-a folosit de lista de mai jos, mai puțin balama și zăvor, fiindcă nu a făcut încă ușă, dar o are în plan pe viitor. Îmi pare rău că nu știu sursa, să o citez aici, avem primită poza de la o prietenă.

11303940_1162421370449909_278425590_o

Va trebui să măsurați înălțimea blatului de la bucătărie, de exemplu la noi are 85 cm, iar taburetul de la Ikea 50 de cm. La final l-a dat cu smirghel pentru a nu rămâne așchii care să îl rănească. Se poate chiar lăcui sau vopsi. Când se va mări David vom scoate bara din mijloc pentru a putea urca și coborî singur sau îi vom pune ușă cu zăvor.

 

Pe linkul acesta găsiți mai multe modele de Learning Tower. Am găsit pe YouTube chiar și un video cum puteți să îl realizați.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

15 comentarii la „Cum sa faci un Learning Tower

  1. Personal consider ca usa cu zavor(stabil) este o idee mai buna. Imi este teama ca se va lovi de bara de lemn de sus

    1. Nu stiu daca se va lovi, vom vedea atunci si daca nu e ok, ii va face usa. Ideea e ca o prietena are usa cu zavor si fetita, care e de o varsta cu David, o deschide 🙂

    1. Ca o mini-piscina :)) Îi dau drumul la apă să curgă foarte încet și el tot mută apa dintr-un vas în altul, iar eu șterg după el. Dar partea bună e că am copilul ocupat și mobila curată :))

  2. Am sa cumpar si eu materiale sa imi faca Mister un scaun. Am sa il impart si cu David. Eu am sa il utilizez sa ajung la lucrurile aflate pe dulapuri si David ne poate asista in bucatarie sau puteti aduce voi scaunul lui David.
    Il putem asez langa acvariu si v-a putea sa pescuiasca. Cu siguranta vem fi cu totii fff entuziasmati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu