Cum sa faci stampile pentru copii  

Cum sa faci stampile

Weekend-ul trecut a fost groaznic de cald, probabil știți asta indiferent în ce oraș al României ați stat ascunși. Noi am rămas baricadați în casă, până la 8 seara când ne-am făcut curaj să ieșim în parc, așa că am avut timp să facem câteva activități. Și am scris cum sa faci stampile pentru copii.

Ce materiale am folosit:

– polistiren
– dopuri de pluta
– dopuri de plastic
– coli gumate
– pistol cu silicon
– foarfecă
 acuarele acrilice
– pensulă
– coli albe

Cum am procedat:

Am făcut 3 variante de ștampile:

  1. Dintr-o bucată de polistiren am tăiat mai multe dreptunghiuri și am decupat forme cu un cuțit. Nu a fost cel mai bun rezultat, următoarele variante sunt mai reușite.

Cum sa faci stampile

În schimb, David a furat din bucățile mele și din ustensilele tatălui care repara prin casă și și-a făcut de lucru atât de mult timp încât am reușit să finalizez încă un joc, nu doar ăsta cu ștampile.

Cum sa faci stampile

  1. Am decupat forme din colile gumate și le-am lipit cu un pistol cu silicon, pe dopurile de plută de la sticlele de vin. Ce bine că le-am păstrat 🙂 ! Acestea au fost cel mai ușor de mânuit.

  1. Am decupat forme din colile gumate, le-am ales pe cele mai late, și le-am lipit cu un pistol cu silicon pe dopurile de la bidoanele de apă. Am lipit special cu partea scrisă la vedere pentru că am apăsat mai mult pe foaia gumată și așa a ieșit cu modele mai exacte.

Cum sa faci stampileDavid – 3 ani și jumătate

Care sunt oportunitățile de învățare?

– dezvoltarea motricității fine
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

Un comentariu la „Cum sa faci stampile pentru copii  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu