Cum să faci o masă de fotbal pentru copii

Cum să faci o masă de fotbal

Este mai ușor decât puteți să vă închipuiți să transformați o cutie într-o masă de fotbal pentru copii. Și ce nu am prevăzut eu a fost că acest proiect îl va ține atât de preocupat pe David (6 ani) încât să lucreze 2 zile la el, să vină cu tot felul de idei și să uite de televizor 😀 . A fost unul dintre cele mai frumoase și complexe proiecte pe care le-am făcut împreună, până acum. De altfel este și un joc distractiv. Iată cum să faci o masă de fotbal.

 

Vă prezint varianta noastră complexă, așa cum a gândit-o David. Puteți să săriți peste câțiva pași, la fel cum puteți folosi și o cutie mai mică, sau mai mare).

Ce am folosit:

– 1 cutie (dimensiunea 46 cm lungime, 33 cm lățime, 13 cm înălțime)
– 12 paie groase
– 20 clești de lemn
– 1 minge de ping pong
– acuarelă și pensule
– carioci
– coli albe
– riglă și creion
– foarfecă
– pistol cu silicon
– lipici

Cum am procedat:

Noi am tăiat cutia care era prea înaltă, folosind un cuțit și am ajuns la dimensiunea de 13 cm înălțime. Apoi David a tăiat porțiunea pentru porți, cu o foarfecă, după ce am făcut eu măsurătorile. Am lipit marginile cutiei acolo unde a fost nevoie. Inițial am folosit scotch, dar nu vă recomand dacă ulterior vreți să pictați așa cum am făcut noi. 

După ce s-a uscat lipiciul ne-am ocupat să pictăm terenul, porțile și să deseneze David, oamenii din tribune. 

Pentru a nu risca să se îndoaie cutia din cauza apei din acuarele vă recomand să o lăsați până a doua zi cu greutăți peste ea. Eu am folosit tratatele de psihoterapie 😀 . A doua zi am pictat careul cu alb și cleștii cu roșu și cu albastru, câte zece pentru fiecare echipă. 

Am măsurat distanța și am găurit cutia cu o foarfecă. Aveți grijă să faceți găurele suficient de largi încât să se poată mișca paiul, dar nu foarte largi pentru a nu risca să iasă paiul prea ușor.

 

Pentru a prinde paiele între ele și pentru a le face mai rezistente (să nu se rupă sub greutatea cleștilor) procedați astfel: mai întâi puneți un sul mai mic și lipiți cu silicon. Apoi adăugați suluri mai lungi de hârtie și într-un capăt și în altul. 

Am pus paiele în găuri. Pentru a evita să alunece paiele și pentru a delimita paiele fiecărei echipe, am tăiat bucăți de paie un pic mai groase ți le-am prins cu silicon, de jur împrejur (de la silicon nu puteai să mai împingi paiele dintr-o parte în alta și să cadă). Puteți să folosiți elastice de bani pentru a face asta.

Am agățat cleștii pe paie în formațiunea cerută cu insistență de către David și ne-am apucat de colorat și marginile, pentru că așa a dorit copilul 🙂 .

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea creativității
– îmbunătățirea capacității de a rămâne concentrat pe sarcină
– dezvoltarea dexterității și preciziei
– îmbunătățirea motricității fine

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu