Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului

Cum sa faci Modelino

Când eram mică, apăruseră pe piață niște maimuțoi elastici numiți Modelino. Știu că i-am reprodus și noi acasă folosind baloane și făină și mai știu că mamei îi era tare teamă că se vor sparge și vom umple casa de făină. Nu-mi amintesc să se fi întâmplat așa ceva 🙂 . Așa că vă arat și vouă cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului.

 

Uitasem de Modelino până de curând, când David a insistat să își cumpere de la un tonomat cu fise, o jucărie, și i-a picat un maimuțoi mic și roz. I-am zis că putem să facem și noi acasă și a comandat unul roșu, unul verde și unul portocaliu. Așa am făcut. Toată săptămâna l-a luat pe cel portocaliu cu el la grădiniță.

 

Ce am folosit: Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului1
– baloane
– făină
– ață mai groasă
– pâlnie
– sticlă
– foarfecă
– marker permanent

 

Cum am procedat:
Modelino este foarte ușor de făcut, practic pui făină în balon, legi balonul, îi pui păr din ațe, desenezi o față și gata 🙂 . Dacă mai ai și un copil pus pe glume să te ajute, deja dstracția e garantată. Cică Modelino ăsta strâmb seamănă cu mine.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială
– coordonarea ochi-mână

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create514

Un comentariu la „Cum sa faci Modelino cu ajutorul copilului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu