Cum e sa fii insarcinata cand mai ai un copil mic? – partea II

În ultima vreme aud foarte des două întrebări … si când zic des, mă refer fără exagerare mai ceva ca „Bună ziua” sau „Mulțumesc” :)) Sigur, întrebările sunt legitime chiar și eu le-aș adresa:

– Cum te simți?
– Ca o femeie însărcinată, mă cam încurcă burta.

– Mai poți?
– Daaa … n-am încotro 😀

Bon! Deci, cum e să fii însărcinată în ultimul trimestru când mai ai un copil mic? Am povestit si distracțiile de început de sarcină, cele de mijloc au fost prea normale ca să am ce scrie 🙂

Partea bună este că stau acasă cu scumpiliciul meu drag așa că am parte de alint si voie bună. Partea proastă e că nu stau. Toată ziua sus-jos, schimbă copilul (după ceva muncă de lămurire, evident), coboară și urcă scările cu el în brațe, aleargă prin parc, du-te la budă de zeci de ori, parchează mașini imediat după trezire. Apropo? Cum vă începeți voi diminețile? Eu cu o tură de iubire, îmbrățișări, pupici, mângâiat de burtă, după care musai parcat de masini în cealaltă cameră. Am cel mult permisiunea să fac un pipi și asta cu greu. Spălatul pe față și dinți vine după prima rundă de joacă.

No, și mă mișc ca o gazelă care a mâncat o săptămână doar fasole. Plus că gâfâi mai ceva ca mamaia după ce a alergat la cros … nu, mamaia nu aleargă nici după autobuz. Din când în când oftez, mai ales când ajung pe la etajul 2, cu David pe șold, rucsacul în spate și câteva jucării în buzunar. Iar David mă imită, „Of! Of!”, cu gurița lui țuguiată.

Cum e sa fii insarcinata cand mai ai un copil mic 2-2

La capitolul pofte … mi le pun în cui. Nu pot mânca ciocolată, fructe de mare sau cartofi prăjiți cu usturoi. David e în permanență cu mine și în plus am deja arsuri gastrice extrem de complexe, așa că sunt nevoită să mănânc sănătos. Damn it!

Noapte mă duc la toaletă mai des decât mi-aș fi dorit vreodată. Îmi fac elan, mă agăț de pătuțul în care nu a dormit copil până acum, și hop jos din pat … cu greu. Noaptea parcă e mai mare burta asta!

Nu pot dormi pe ce parte vreau eu, ci pe ce parte mă lasă ea și se face înțeleasă cu câteva picioare printre coastele mele.

Îmi este somn de când mă trezesc și până mă culc, de fapt dacă mă gândesc bine, îmi este somn și când dorm.

Cum e sa fii copil mic când ai o mamă însărcinată în ultimul trimestru?
N-am răspunsul exact așa că optez pentru „nu tocmai rău”. În primul rând apuci să faci ce vrei, măcar un pic, până ajunge gazela balonată la tine.

Ai o scuză să primești un biscuite cu zahăr când mama nu mai rabdă de foame și se refugiază în rezervele ascunse în șifonierul din hol, de care crede că tu nu știi.

Apoi ai o pernă non-stop cu tine. David se pune la somn numai cu burta mea dezvelită aproape, fie că stă pe ea, fie că o mângâie până adoarme. Spre dimineață pe la 4-5 se trezește și îi ordonă domnului, cu degetul îndreptat spre ușă, să îi aducă laptele. Ta-su se execută. Mie îmi zice de două ori „bebe-bebe” și mă execut și eu – scot burta la înaintare … mă rog, ea e veșnic la înaintare.

Ar vrea el uneori să o folosească și ca trambulină, dar nu-i pot permite, așa că zice singur „bebe-au au” (în traducere, pe bebe îl doare), îl pupă un pic, ba chiar mai și linge sau dă nas-nas cu buricul meu și gata.

Eu mă topesc toată de fiecare dată. E incredibil cum se îmbrățișează zgubiliticii ăștia doi de pe acum, ținându-i departe doar un rând din pielea mea. De s-ar iubi așa tot timpul! Om vedea noi!

Cum e sa fii insarcinata cand mai ai un copil mic 2-1

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

5 comentarii la „Cum e sa fii insarcinata cand mai ai un copil mic? – partea II

  1. Iubire si bucurie respirati prin toti porii…Asa va fi mereu, caci ai puterea sa cladesti totul pe sentimente puternice si stii sa lupti pentru ceea ce TU STII CA MERITA !Pupici si va iubim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu