Cornuri sarate cu branza sau cascaval

Lui David îi plac foarte mult cornurile cu mozzarela de la Petru. De fiecare dată când ajungem la pediatrul lui, mă taxează cu un corn, iar ultima oară i-am promis că vom face amândoi acasă. Și am făcut.

Ingrediente:
– 400 g făină
– 200 ml lapte cald
– 100 ml unt topit
– 1 albuș de ou mic (gălbenușul l-am oprit pentru uns)
– 1 linguriță sare
– ½ linguriță zahăr
– ¾ plic drojdie uscată (un plic este pentru 500g făină)
– Telemea de vacă (noi am făcut și cu măsline și cu cașcaval și cu crenvurști)
– Opțional: semințe de in, susan, chimen

Mod de preparare:
În vasul de la mixerul fix (robot de bucătărie) am pus făina, drojdia uscată și laptele cald în care am dizolvat zahărul și sarea. Am pornit mixerul la viteza mică și am adăugat treptat albușul și untul topit și l-am lăsat 5-6 minute să îl frământe. Puteți face asta și manual, nu este nevoie neapărat de robot de bucătărie. Am acoperit vasul cu o folie de plastic și am lăsat aluatul să crească pentru aproximativ o oră.

Am scos aluatul și l-a împărțit în 12 bucăți uniforme pe care le-am format în biluțe și le-am mai lăsat 10 minute să crească, așa pe masă, timp în care am tăiat branza în batoane (eu am avut telemea de vacă, de la țară).

Cornuri sarate cu branza sau cascaval

Fiecare bilă de aluat am întins-o sub formă de dreptunghi, am pus batonul de brânză pe margine și am rulat o dată, am apăsat cu degetele pe margine și apoi am pus restul de aluat peste, ca în poză. Am făcut câteva și cu brânză și măsline și 2 cu crenvurști, doar pentru noi, să le mâncăm pe ascuns :).

Cornuri sarate cu branza sau cascaval2

Am pus cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le-am uns cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte, am presărat semințe și le-am copt la cuptor, la temperatura de 200 grade, până s-au rumenit (aproximativ jumătate de oră).

Cornuri sarate cu branza sau cascaval (1)

Noi le-am mâncat cu ceapă roșie 🙂 , un deliciu și calde și reci.

 

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu