Cornuri cu pere si nuci

Soacra mea făcea pe vremuri, probabil când avea ceva mai mult timp decât acum, cornuri cu ciocolată, mari dușmani ai siluetei mele. Am făcut si eu zilele trecute ceva asemănător, numai că am înlocuit ciocolata cu fructe. Puteți folosi mere in loc de pere sau gem, ciocolată sau dulceață.

Ingrediente (o tavă cu 12 cornuri):

Aluat:
– 420g făină  (am pus inițial 400g dar nu mi s-a părut suficientă)
– 100ml lapte
– 50g zahăr brut (puteți pune chiar 100g, eu eram sigură că va vrea și David măcar un corn așa că nu am exagerat)
– 2 ouă (plus încă unul pentru a unge cornurile)
– 50g unt
– 1 plic de drojdie uscată
– Sare
– Esență de vanilie
Umplutură:
– 750-800g pere
– 20g zahăr brut (nouă ni s-a părut suficient așa fiindcă ne-am învățat pe gusturile lui David, dar dacă vreți mai dulce, puneți mai mult zahăr)
– 70g miez de nucă
– 10g unt
– 1 lingură apă

Mod de preparare:

Bineînțeles că eu am făcut aluatul la robotul de bucătărie, cum obișnuiesc de fel. În vasul robotului am pus făina, un praf de sare și cele 2 ouă. Într-un ibric am încălzit laptele, untul, zahărul și esența, apoi după ce s-au topit toate și m-am asigurat că nu e foarte cald am adăugat și drojdia uscată. Toată compoziția asta am pus-o în bol peste făină și am pornit robotul pentru 10-15 minute. Am lăsat la crescut timp de 3 ore, sunt convinsă că era suficientă o singură oră dar a trebuit să duc băiatul in parc. Dacă nu aveți robot procedați ca atunci când faceți gogoși.
Cât stă aluatul la crescut am realizat umplutura. Am tăiat mărunt nucile, am curățat perele și le-am tăiat cuburi mici. Într-o cratiță am pus pe foc untul, zahărul, perele, nucile și o lingură de apă. Le-am lăsat până s-au înmuiat și s-a redus zeama, apoi le-am pus să se răcească.
După ce a crescut aluatul, l-am întins destul de subțire într-un cerc pe masa tapetată cu făină, am tăiat 12 dreptunghiuri, am pus în fiecare câte o lingură de umplutură, am rulat și am așezat cornurile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Am lăsat la crescut pentru 15 minute. Le-am uns cu ou bătut și le-am băgat la cuptorul încins la 180 de grade pentru jumătate de oră.

Cornuri cu pere si nuca

Rețete culinare și mâncăruri

Dulciuri încercate de mine

Rețete pentru bebeluși

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create887

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu