Copilul – radar de placeri vinovate

Eu nu știu cum sunt ai voștri copii, dar mândrul meu este radar de orice am vrea să facem fără el 🙂 . Are vedere de pisică, auz de elefant și miros de cateluș.

Dacă noi avem chef de ceva acțiune adultă, el sigur nu are chef să doarmă.

Și dacă, printr-un miracol ne ține pofta câteva ore până binevoiește să se culce, atunci riscăm oricum să se foiască, să vorbească în somn exact când suntem mai concentrați la altele sau chiar să se trezească. Mult mai lucrează David la răbdarea noastră de toate felurile!

Când vreau să mănânc pe ascuns o ciocolată, risc să mă trezesc cu el la picioare în timp ce stau cu nasul îndesat în șifonier.

Acolo țin ascunse dulciurile. Sau, fix după ce termin, se apropie să mă pupe, ridică o sprînceană blondină și afirmă „pfff, mami mos cocată”. V-am zis că are miros fin! De curând am pațit-o mai grav de atât. Plecăm la bunici cu mașina și îmi ascund în rucsac un pachet de Oreo că nu mai mâncasem de mult. Aștept să adoarmă, scot un biscuite, dau să îl bag în gură și aud o voce leșinată „mami, eu cocată”. Hm, da, deschisese puțin ochii și când văzu amărâtul de biscuite se trezise. Ok, ce să fac !? L-am împărțit frățește, adică el mai puțin și eu mai mult …. mult mai mult. L-am privit amuzată cum mesteca în reluare și i se închideau ochii și apoi adormi buștean. Nu înainte să mă anunțe „bun cocată, somn”.

Dacă îmi iau o zi liberă și nu îl anunț fiindcă plănuiesc să îl duc la grădiniță și eu să mă relaxez – NOT călcând, făcând curat, gătind, eiiii în dimineața aia se trezește cu un chef de îmbrățișat, pupat și declarat de iubire încât evident nu mă mai îndur să îl duc nicăieri.

Singura plăcere pe care o servesc din când în când și la care nu protestează este berea neagră și asta pentru că lui nu îi place nimic cu bule (acid). Aaa și cafeaua, mai exact ”cafiia”, n-am idee de ce nu îl atrage dar nici nu îl iscodesc, lasă așa, norocul meu, că și așa prea mă pune să postesc la multe.

 

FotoCredit: Cristina TR

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create861

2 comentarii la „Copilul – radar de placeri vinovate

  1. Asa e si al meu. Din fericire, cafeaua nu il atrage ca altfel de mult ar fi trebuit sa renunt.

    Eu sunt devoratoare de ciocolata neagra si din fericire nu poate manca multa, cam 10 grame si atat. Ma amagesc ca asta neagra e buna pentru inima si are putin zahar :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu