Conversatii cu David la 2 ani 

David are propriul lui vocabular chinezo-român. Simplul fapt de a încerca să porți o conversație cu el, poate deveni o întreagă aventură: fie râzi bine, fie te spală toate apele de pe pământ fiindcă nu înțelegi ce tot bolborosește acolo și el evident plânge fiindcă tu nu înțelegi. Până acum au fost multe episoade de ambele părți. De exemplu, pe la 2 ani, mi-a trebuit o săptămână să înțeleg că „tațî” înseamnă cratiță și „pata”, capac. Dar stai că „pata” înseamnă și „lapte”. Macaraua este „macaca”, pe mine mă cheamă „Nisina” și elicopterul „lica- lica”. Într-o seară a plâns câteva minute fiindcă noi nu înțelegeam ce înseamnă „Manena” și „Fatete”. Mirela și Ștefan, prietenii despre care îi spusesem cu câteva ore în urmă că vor veni pe la noi.

Și David vorbește non-stop, nu exagerez. Principalele lui activități sunt vorbitul și alergatul, de preferat ambele în același timp.

De altfel, noi doi purtăm în permanență un dialog, din care cei din afară înțeleg puțin peste jumătate și asta fiindcă eu vorbesc doar limba română. Niciodată, față de el, nu folosesc cuvintele stâlcite, oricât de adorabil ar suna.

 

Măăăi și are o plăcere deosebită să îi confirmi ce afirmă. Din cauza asta drumul până în parc este extemporal de culori ale mașinilor și numărat de caca de cățel. Pentru că asta își doresc adulții: să repete incontinuu „da, e albă”, „da, e verde”, „da, e roșie”, intrerupt de „doi caca”, „cinci caca”. E cineva curios câți caca de căței am numărat maxim pe o distanță de 5 minute? Mulți. Prea mulți. Aaa și caca se împart în „caca mic” și „caca mare”, așa ca să știți.

 

Sunt și cuvinte pe care le pronunță mai mult în limba română, câteva perfect în limba română. Și oricum are o expresivitate incredibilă, uneori înțelegi numai din gesturi ce vrea să spună. Știe, cumva intuitiv, ce și cum să gesticuleze pentru a obține ce își dorește.

 

E tare haios! Doar e al meu.

Conversatii cu David la 2 ani

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

3 comentarii la „Conversatii cu David la 2 ani 

  1. :))) parcă vorbești de băiatul meu. Marco are 2 ani și 5 luni și la fel vorbește non-stop. De la 1 an și puțin a început sa vb in limba lui. Dar sincera sa fiu cât timp am fost însărcinată Mi-am dorit un copil activ, sa vorbească muuult, sa alerge…..pfffff am primit exact ce Mi-am dorit, cu o mica excepție, …Vroiam fetiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu