Concediul fara asteptari e un succes asigurat

Nu am plecat cu așteptări în concediu. Îmi amintesc câte zeci de vacanțe am ratat cumva, crezând că vor face cine știe ce minuni. Sunt doar concedii, nu schimbă vieți, doar le înfrumusețează, și asta uneori. Știam că nu va umple nimic din ce lipsește și nimic din ce doare. Nu aveam cum să uit că David avea să facă 3 ani și jumătate și la prea scurt timp, Emma minus un an și jumătate. Nu reușesc să uit vreodată.

 

Nu sunt pesimistă și clar nici optimistă. Nu cred că Grecia poate șterge celulita de pe fund, da, există oricât de slabă aș fi, și nu cred că poate umple cupele de sutien cu ce exista când aveam 10 kg în plus și zero sarcini. Nici Grecia, nici Turcia, nici Mamaia și nici nimic. Poate dieta, sportul și operațiile cu silicoane, dar eu n-am chef de nimic și cred că nici bani.

Și știam că un concediu nu poate șterge lipsa ei, oricât de limpede ar fi marea.

Totuși speram să gândesc mai puțin, așa, ca un copil care închide ochii și crede în zâne, vrăjitoare și peștișori aurii. Pentru prima dată am scos lanțul de la gât și cercelușii ei, i-am lăsat cu greu, acasă pe noptieră și am crezut, așa naiv, că voi uita mai mult decât de obicei. Îi căutam des la gât, aproape instinctiv. Nu erau, ca și ea de altfel.

 

Stiam în schimb că va fi bine să fiu cu ei doi toată ziua. Că voi putea să îi îmbrățișez fix de fiecare dată când voi simți să o fac, fără să aștept să treacă jumătate de zi la birou, știam că nu va trebui să gătesc, să calc și nici măcar să gândesc pentru muncă, că voi lăsa telefonul într-un buzunar și îl voi mai atinge când va dormi David și nu voi dormi eu. Știam că vom fi noi 3 și marea, finii și încă destui străini.

 

Nu am așteptam minuni de la concediul ăsta, nici nu am primit, evident. Am așteptat doar liniște. A fost. Și mojito când nu era pace …  de la dor și certuri între copii 🙂 .

Ce expresii am invatat in Grecia

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create631

2 comentarii la „Concediul fara asteptari e un succes asigurat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu