Colindatorii galagiosi din spatele blocului

Urăsc colindătorii cu tobe și strigăte, care se învârt în jurul blocului fix când trebuie să culc eu mândrul. De fapt, nu-i agreez nici când nu-i ora lui de somn, indiferent că au urs, capră sau doar 3 fire de hârtie creponată în cap. Nu am înțeles niciodată toată mascarada asta ieftină si gălăgioasă. Nu v-am chemat, nu vă cunosc, nu îmi urați de bine, că cine pana mea înțelege ce spuneți, doar faceți mult zgomot și mai așteptați și bani pentru asta. Păi omule, cum să te plătesc că îmi ții copilul treaz pe nervii mei, ha? Nu-mi spuneți că exagerez și sunt doar tradiții că vi-l trimit pe David nedormit la prânz să vedeți cam cât de mult o să vă mai placă vouă colindătorii.

M-am trezit de la 8:00, nu că aș fi fost odihnită, dar dacă așa vrea șeful, așa se face. Am visat încă de atunci la somnul de prânz a lui David, calculând task-urile că poate poate prind și eu 15 minute cu ochii închiși. Și când a venit momentul mult așteptat, cu David lipit de burtica mea cum face de fel, încântată că deja își unea genele, ce să auzi? Tobe și răgnete că altceva nu se distingea. Să mai doarmă? Nici gând. Deloc. S-a dus liniștea mea și munca pe ziua de azi și porția de înjurături pe întreg anul, în gând, evident.

Acum mă întreb, e legal ce fac? Nu intră și asta la perturbarea liniștii publice, alături de aruncarea petardelor și a gălăgiei făcute de vecini la orele de odihnă? Nu că ultima s-ar respecta, cel puțin nu de amabilul de la 4 care pornește bormașina sâmbătă și duminica între 14:00 și 16:00. Da, i-am bătut la ușă și l-am rugat politicos să respecte programul. Mi-a răspuns că mai are 2 cuie. A durat două zile să le bată. Știți unde i le-aș fi bătut eu, da? Mă iertați, dar azi mi-e greu să fiu blândă!

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create873

7 comentarii la „Colindatorii galagiosi din spatele blocului

  1. Eu zic ca atunci cand se va trezi David Sambata sau Duminica la 08.00 si dragul tau vecin doarme, sa începi sa faci galagie pana iti va bate el la usa si ii spui ca mai ai putin si il culci pe David.
    Mai perfect o sa fie cu bebelina. Cand o alaptezi noaptea trebuie sa il strezi cumva si pe vecin.

  2. Nu de mult am avut si eu o experienta perfect identica.Eu prind fffffff rar cateva minute de somn la pranz ( doar cand printr-o minune nu are cel mic de clasa intai lectii de scris atat de mult de nu imi ajunge dupa-amiaza )…si exact intr-o astfel de oaza au aparut colindatorii….Si apoi sa te tii…cel mic plangea cu ochii semianchisi …iar scolarul imi canta colindele de la serbare !Si asta dupa ce a trebuit si sa platesc circul….ca sa nu fiu nevoita sa ii explic viteazului meu mai maricel de ce nu dam banii ca ceilalti vecinii.Abia l-am convins sa ii aruncam de la geam si ca nu e chiar nevoie sa coboram – ca vecina- pana la ei!Va dati seama ce drag mi-a fost de ei !!!!

  3. Doamne, credeam ca doar pe mine ma enervează urlătorii ăștia cu ursul și tobele! La noi cântă cat e weekend ul de lung și se aud din absolut orice colț al apartamentului. Nu cred ca pot fi amendați însă! Problema mare e la deștepții care le aruncă bani de la balcoane, că aia încurajează astfel de „tradiții”

  4. Si eu ma intrebam cine le da alora ceva… Dar ce facem cu cei care vin si bat la usa… anii trecuti nu le raspundeam, dar Radu topaie cand suna cineva la usa… nu prea mai putem sa nu deschidem :))

    1. Macar colindătorii care vin la usa canta ceva dragut 🙂 Si noi deschidem mereu, dar nu mi s-a intamplat sa vina des si nici la ore nepotrivite. Oricum cu partea asta e mai usor, daca adoarme copilul poti sa pui afis pe usa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu