Citim cu drag – Usborne

Citim cu drag

Știți deja că îmi place să fac cu David tot felul de activități pentru a-l învăța, prin joc, noțiuni utile, detalii de care va avea nevoie în toată viața lui. Totuși sunt lucruri pe care nu le pot făuri eu și pe care, oricum, le-au făcut alții mult mai bine înaintea mea. De exemplu cărțile și cardurile Usborne pe care le citim cu drag. Sigur, aș putea să desenez și eu căței și pisici, dar risc să nu înțeleagă nimic și să creadă că animalele sunt adunături de cercuri și liniuțe. La țară să le vadă în realitate ajungem de 2-3 ori pe an. În plus, să obișnuiești copilul de mic cu cărțile, devine un prim pas în a te asigura că le citește mai târziu și nu doar le ține în bibliotecă ca pe bibelouri.

De ce Usborne?

Pentru că sunt frumos desenate, în culori vii. Poveștile au texte simple și faine și bine gândite. Sunt de o calitate incomparativ mai bună decât ce găsești la ora actuală pe piața din România. Eu le-am descoperit relativ de curând. Momentan avem 3, primite de la Anamaria Budai. Găsiți multe modele, pentru diferite vârste și diferite nevoi, pe pagina ei Citim cu drag. Cărțile sunt făcute prin comandă și Anamaria actualizează în permanență stocul pe care îl are. Iar dacă vreți să fiți anunțați atunci când apar reduceri, concursuri, noutăți puteți să vă înscrieți la newsletter, pe site-ul Citim cu drag. De altfel, important de știut că, până pe 1 iunie sunt reduceri de  până la 40% pentru câteva cărți, inclusiv cele pe care le avem noi și pe care vi le prezint mai jos.

 

Cartea preferată a lui David este Little book of baby farm animal.

Citim cu drag - Usborne1

Nu e grea, așa că o ia peste tot prin casă după el. Poate da paginile cu ușurință și caută de fiecare dată cățelul și până ajunge la el, eu i le prezint pe toate celelalte, cu zgomote, evident. El mă imită, când vrea, cât poate, cum poate. Ce-mi place mie cel mai mult? Animalele sunt o foarte bună reprezentare a celor din realitate. Pentru copii asta e foarte important, iar pentru unul ca David care ajunge rar să le vadă în ograda străbunicilor, e și mai util.

 

Am primit și Farmyard Tales ABC flashcards. Cardurile sunt gândite să te ajute sa îl înveți litere. Pentru David poate părea devreme, dar totuși, ne jucăm împreună cu ele și îi explic. Cunosc în schimb o fetiță, cu o lună mai mică decât mândrul meu care recunoaște câteva litere, pe afișele din metrou. Da! E foarte simpatică. Ideea e să îi expui la noțiuni pe care ei le vor înmagazina când vor fi pregătiți.

Cum le mai utilizăm?

Înșir câteva cartonașe cu obiecte, animale, detalii pe care cred că le cunoaște și recunoaște. Apoi îl întreb de exemplu unde e umbrela. Uneori îmi dă cartonașul potrivit, alteori își lipește cartonașul pe burtă și râde. E tare haios! Ta-su l-a învățat să facă așa.

Citim cu drag - Usborne2

A treia achiziție, cardurile Colours snap sunt de fapt un joc  pentru a învăța culorile, cum să le asocieze și să citească. Clar, pe ăsta îl vom folosi în totalitate pentru ce a fost conceput cam peste un an, doi. În schimb acum mă ajută să îl învăț culorile. Cum?

Citim cu drag - Usborne3

Sunt 12 culori. Inițial le-am utilizat doar pe cele de bază (roșu, galben, albastru și verde). Pe măsură ce crește vom trece la următoarele. David mai deviază și de la subiect.

Citim cu drag - Usborne4

Oricum cartonașele sunt din materiale calitative care par să facă față folosirii excesive așa că nu îmi fac deloc griji că se vor deteriora 🙂

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

5 comentarii la „Citim cu drag – Usborne

  1. Buna ! Cat timp are puiul tau? Noi avem 1,8 ani si vroiam sa mai fur cate o idee de joc de la tine…..ma intrebam oare David cat are. Ce lichid se gaseste in sticlutele puse in fata cartonaselor? Va urmarim si tare ne mai place de voi. Pupici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu