Ciocolata de casa

Ciocolata de casă este, fără doar și poate, desertul meu preferat. Unde mai pui că este singurul dulce pe care îl mâncăm cu plăcere amândoi, de fapt ne cam batem pe el; în ultima perioadă eu câștig, că stau acasă și până vine domnul de la serviciu mai găsește o fărâmă și aia cu greu.Ciocolata de casa (1)

Ingrediente:
– 120g zahăr
– 40 ml apă
– 50g unt
– 200g lapte praf
– 2 linguri cacao
– esență de vanilie

Mod de preparare:
Am pus la fiert apa cu zahărul, untul și două picături de esență de vanilie. Din momentul în care s-au topit toate și au dat în clocot le mai las la foc mic aproximativ 5 minute. Apoi dau compoziția la răcit, până devine călduță (să nu frigă dacă pui degetul dar nici rece să nu fie, că va fi prea groasă).
Într-un vas cern laptele praf și pudra de cacao. Le amestec cu o lingură apoi torn compoziția călduță și omogenizez. Într-o caserolă pun folie alimentară, torn compoziția și dau ciocolata la frigider până se întărește.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create856

3 comentarii la „Ciocolata de casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu