Ciocanul si cuiele

Uneori fac activități cu David pentru a-l ajuta să își dezvolte anumite abilitățile, alteori pentru a-l ține ocupat 🙂 , cum a fost ieri când am simțit nevoia să improvizez rapid un joc, nu de alta, dar era atât de nerăbdător să vină bunicul încât întreba de 3 ori pe minut “când vine tataie?”. Da, se poate de 3 ori pe minut. Prin urmare am intrat în sculele lui ta-su, am ales câteva cuie, ciocanul și o bucată de polistiren dintr-o cutie și asta a fost.

ciocanul-si-cuiele1

Aveți grijă să alegeți cuie potrivite ca dimensiune, pe David l-au enervat cuiele mai lungi pentru că nu putea să le bage până intrau cu totul. Nici ciocanul nostru nu a fost pe placul lui, probabil era prea greu, așa că, și-a adus propriul ciocan de la o jucărie. Și nu a vrut să țină cuiul cu degetele, îi era teamă să nu se lovească așa că s-a cam chinuit cu bătutul cuielor drept.

ciocanul-si-cuiele2

David 3 ani… peste o săptămână

Activitatea aceasta dezvoltă motricitatea fină și îmbunătățește coordonarea ochi-mână. David a stat ocupat ceva timp, fără să uite, totuși, să întrebe când vine tataie, ceva de genul, cuiul și întrebarea 🙂 .

ciocanul-si-cuiele

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Just Have FUN !

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create895

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu