Cine a inventat bomboanele?

David întreabă: Cine a inventat bomboanele?

”Nu știu cine, dar bine a mai gândit”, îmi venea să îi răspund. M-am abținut, nu de alta, dar aș prefera să nu îl încurajez cu atât mai mult cu cât mai prinde din când în când dulciuri. 

Google răspunde:

Se pare că este greu de spus exact când au fost inventate bomboanele și cine are acest merit. Denumirea provine de la cuvântul persan ”qandi”. Dar experții știu că bomboana în sine este mult mai veche decât persanii antici. Au fost găsite manuscrise vechi de peste 2000 de ani, din Egiptul antic, care indică această minunăție. Atunci se folosea mierea combinată cu nuci, smochine, curmale și condimente, pentru a face bomboane.

 

Dar și vechii romani, greci și chinezi făceau bomboane folosind mierea sau zahărul de orz amestecat cu semințe de susan, fructe și alte ingrediente.  Cândva prin Evul Mediu au început să folosească și zahărul pentru a face bomboane, dar fiind foarte scump, devenise ceva ce găseai doar la cei bogați.

 

Pe timpuri, bomboanele erau de multe ori folosite ca formă de medicamente. Erau folosite pentru a ajuta digestia sau pentru a calma durerile de gât.

 

Na, acum mi s-a făcut mie poftă de bomboane 🙂 !

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu