Cifrele tale ce spun ?

cifrele-tale-ce-spun

11 ani au trecut din vara târzie în care mi-am luat cel mai bun prieten de mână și am ales să fim mai mult decât atât. Azi îmi este soț, încă cel mai bun prieten pe care aș fi putut să îl am, e umăr bun de plâns, sac fără fund de veselie, stâlp de încredere și plapumă călduroasă de iubire. E omul perfect pentru mine, fără ezitare, la bine și la greu.

14.01.2014, aproape 3 ani, zeci de mii de ore și miliarde de secunde de când am adus dinăuntrul meu o minune de băiat, cu gene lungi și păr blondin, să îmi cuprindă viața cu mâinile lui pufoase, să mă învețe ce e iubirea de mamă, să îmi coloreze lumea în mult bine.

17.01.2016, prea multe zile din ora în care am aflat, fără să îmi doresc vreodată, câtă durere îți poate stafidi inimă când dinăuntrul tău vine un copil doar ca să nu fie. Multe zile din momentul în care am vrut să mor, dar încă mai trăiesc, învățând pas cu pas să o fac iar, privind mai mult spre băieții pe care îi am aici, rămânând încă o parte din mine, lângă fetița brunetă cu părul zburlit.

2014 anul în care s-a născut David cel zgubilitic și după el, și datorită lui, și blogul acesta, locul unde mă adun bucată cu bucată și locul unde pun amintiri cu mine și cu ei, pentru mine, să revin de fiecare dată când mi se face dor. E oază de liniște și pace aici pentru mine, e locul unde muncesc zilnic 2,3,4 ore, poate și mai mult, … vedeți iar cifre … . Nici nu știu când trec orele astea, dar știu și simt câtă putere îmi aduc.

Eu știu că viața nu se trăiește calculând clipe și reținând numere.

Dar cumva tot ne învârtim în jurul sumei lor. Calculăm câți ani am împlinit noi, soțul, copilul, împreună, uneori și pisica… dacă o avem. Știm câte kilograme purtăm, câte am vrea de fapt, câte zile, luni și ani au trecut de la ultima țigară, câte așteptăm să mai treacă până la revederea celui pe care îl iubim, câte am trăit cu lipsa cuiva drag, câte s-au dus de la cea mai frumoasă amintire si de la cel mai dureros moment. Știm când e ziua noastră de naștere și a celor apropiați, știm data când ne-am căsătorit, numărul de telefon, cât purtăm la haine, la ce apartament locuim, ce număr are strada noastră.

Cifrele stau cu noi, una câte una, în plus sau în minus. Cifrele ne calculează ce am trăit și ne șoptesc câte avem, câte am pierdut, ce am putea avea și câte am putea pierde, depinde doar ce auzim noi că ne spun.

Cifrele tale ce spun?

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create888

3 comentarii la „Cifrele tale ce spun ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu