Cifrele si pictatul cu degetele  

Să înveți copilul să numere și să recunoască cifrele, devine mai distractiv dacă o faci în joacă dar, asta stiți deja 🙂 . Asa ca noi am facuta aceasta ctivitate pe care am numit-o ”Cifrele si pictatul cu degetele ”.

 

Ce am folosit:
– coli albe
– creion
– acuarele

 

Cum am procedat:
Am tăiat colile A4 pe jumătate … de calică ce sunt 🙂 , am scris pe câte una, cifrele de la 1 la 10, cu un creion, timp în care le numeam, împreună cu David, apoi i-am oferit acuarele să ”scrie” pe deasupra, folosind degetul.

 

David – 3 ani și 3 luni 

O altă variantă, sau mai degrabă un următor pas, este să oferiți o tăviță cu sare sau cu nisip în care copilul să reproducă, cu degetul, cifrele scrise pe colile de hârtie.

 

Care sunt oportunitățile de învățare la activitatea ”Cifrele si pictatul cu degetele ”.?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea numerelor
– dezvoltarea concentrării
– primul pas în a învăța să scrie

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create502

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu