Chec cu banane și fructe deshidratate

Checul acesta este cel mai simplu și delicious dulce pe care l-am făcut în ultima vreme. În plus este super aromat și pufos. Mie nu-mi plac fructele deshidratate dar am lăsat un colț fără, și tare am regretat că a fost doar un colț. Așa că am făcut acest chec cu banane și fructe deshidratate și fără fructe, dar cu ciocolată, special pentru mine.

 

Ingrediente:

Varianta pentru copii:

– 3 banane mici
– 2 ouă
– 80g zahăr brut
– 80g unt
– 200g făină
– 1 pliculeț praf de copt
– 3 linguri fructe deshidratate (goji, stafide)
– un praf de sare

 

Varianta pentru adulți:

– 3 banane mici
– 2 ouă
– 140g zahăr brut
– 80g unt
– 200g făină
– 1 pliculeț praf de copt
– ciocolată tăiată mărunt
– un praf de sare

 

Mod de preparare:
Am pus fructele la înmuiat în apă pentru o oră, apoi le-am scurs într-o sită. Am topit untul și l-am lăsat la răcit. În vasul de la mixerul fix am pus bananele, le-am pasat la viteză mică, apoi am pus pe rând, la viteză mare, ouăle, untul, zahărul și făină. Am turnat jumătate din compoziție în tava unsă cu unt și tapetată cu făină, fructele, apoi cealaltă jumătate din compoziția. Eu am procedat așa fiindcă am vrut să las o parte fără fructe deshidratate, dar puteți pur și simplu să le puneți pe toate în compoziție și să amestecați. Am dat tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de grade.

 

Toate rețetele încercate de noi

Mâncăruri și alte chestii sărate

Dulciuri și prăjituri

Dulciuri fără zahăr

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create802

Un comentariu la „Chec cu banane și fructe deshidratate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu