Cea mai simpla reteta de inghetata din Univers

David este mare iubitor de înghețată, mare iubitor! Zău că nu știu cu cine seamănă, eu mănânc doar înghețată de ciocolată și asta extrem de rar. Dar el ar mânca dimineața, la prânz și seara fără niciun fel de protest, așa că facem des în casă, atât de des încât este singura formă de mâncare pe care o avem în permanență în frigider, adică în congelator.

Rețeta este extrem de simplă:

Ingrediente:
– iaurt grecesc 10% grăsime
– banane
– fructe (noi am făcut cu nectarine, caise, mango, zmeură, căpșuni, mure, afine … separat sau combinate)

Nu are prea mare importanță care sunt cantitățile puse. Banana nu lipsește pentru că ea îi dă dulceața în așa fel încât să nu pun nici miere și nici zahăr.

Mod de preparare:
Se spală fructele, se taie cuburi, se pun în vasul de la blender sau într-un castron, se adaugă banana și iaurtul, se mărunțesc cu blenderul, se pune compoziția în forme și gata. La congelator până se îngheață.

Noi am pus și în cutie atunci când am făcut mai multă compoziție și nu aveam suficiente forme.

David este fascinat dacă facem mai multe culori si le punem una peste alta.

Am făcut și doar cu iaurt și banane și este bună.

Pentru a scoate mai ușor înghețata din forme fără a rămâne doar cu bățul în mână, o pun puțin sub jet de apă caldă și am rezolvat situația 🙂 .

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create925

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu