Cea mai simplă rețetă de clătite americane

Dacă e weekend, atunci să fie cu clătite :) . Iar asta este cea mai simplă rețetă de clătite americane,

Dacă e weekend, atunci să fie cu clătite 🙂 . Iar asta este cea mai simplă rețetă de clătite americane. Pentru noi a devenit o tradiție să facem clătite când suntem acasă și ne trezim târziu 🙂 . După câteva încercări am ajuns la această variantă câștigătoare:

Ingrediente:

2 ouă
12-13 linguri de făină (200g)
1 cană lapte (250g)
1 linguriță praf de copt
un praf sare
2 linguri rase cu zahăr
2 linguri unt topit (sau ulei)

Mod de preparare:

Puneți ouăle într-un vas și le bateți puțin cu un tel. Adăugați sarea, zahărul și uleiul sau untul topit și mai bateți puțin. Apoi puneți jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praf de copt, jumătate din lapte, amestecați, cealaltă jumătate din faină și restul de lapte (alternativ faină cu lapte pentru a evita să faceți cocoloașe).

 

Încălziți tigaia pentru clătite, puneți câteva picături de ulei, apoi cu un polonic turnați din compoziție. După ce se rumenește întoarceți cu o paletă și pe partea cealaltă.

 

Pot fi mâncate cu miere, David așa le preferă, sau cu cremă de ciocolată, eu așa le prefer. V-am zis că este cea mai simplă rețetă de clătite americane.

 

Dacă aveți copii mai mici, vă recomand rețeta fără praf de copt și fără zahăr, dar cu banane.

 

Toate rețetele încercate de noi

Mâncăruri și alte chestii sărate

Dulciuri și prăjituri

Dulciuri fără zahăr

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

2 comentarii la „Cea mai simplă rețetă de clătite americane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu