Ce nu fac eu!

Sunt câteva acțiuni necesare în viața de zi cu zi pe care eu nu le fac, fie că uit, fie că are cine altcineva să le tot facă:

Nu duc gunoiul.

Adică, îl duc, dar rar. De cele mai multe ori se ocupă domnul, care în drumul lui spre parcarea unde se află mașina, trece pe lângă tomberoanele de gunoi. Așa că ce rost ar avea să mă chinui eu să car și copil și sac plin de mirosuri? Mai grav e când pleacă jumătatea ajutătoare în delegație. Recunosc, ultima oară s-au strâns trei saci în fața ușii. În apărarea mea, uit repede (din cauza sarcinii, evident) și mi-e greu să duc pe scări, copil în brațe, copil în burtă și altele în plus.

Nu ud florile.

Niciodată din proprie inițiativă, iar dacă o fac este pentru că nu există altcineva disponibil pe post de grădinar și mai ales pentru că mă sună domnul să îmi amintească. Mă bazez pe copii că vor prelua treaba asta sau măcar vor avea ținere de minte să nu-i mai dau soțului încă un motiv să mă cicălească.

Nu îi dau tratamente lui David, dacă este ta-su acasă.

Iar dacă nu este, de cele mai multe ori mă sună să îmi dicteze ce și cum să pregătesc sau să mă verifice dacă am făcut ce trebuia. Știu, asta nu mă pune într-o lumină bună  😀 ! Dar îl pune pe el, dragul de el!

Nu repar laptop-ul, dar îl mai stric din când în când.

Sigur că aș putea da vina pe copil, dar nu ține, el are foarte puțin acces la laptop și doar în prezența noastră. Mi se mai întâmplă să apăs concomintent pe cine știe ce taste și să bruiez ceva, dar la chestiuni așa simple am învățat să caut repede pe Google, pe telefon, și să găsesc soluții sau să întreb pe cineva (nu pe sot, pe el îl păstrez pentru situații cu adevărat complicate, ca să nu pară că fac prostii prea des).

Nu gătesc fancy si nici des.

Bineînțeles că de fapt eu sunt foarte pricepută dar nu vreau să îi fur domnului plăcerea asta și nici să îl eclipsez 😀

Voi ce nu faceți prin casele voastre?

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create902

8 comentarii la „Ce nu fac eu!

  1. Eu nu fac cafea 😀 Îmi place sa o gasesc dimineata gata facuta, daca nu,scandal :)) Nu fac nimic sambata si duminica cand e sotul acasa, doar nu pot si sa fug dupa copil si/sau caine, si sa spal vase,curatenie etc, asa ca aia e treaba lui in weekend, plus mers in parc si plimbat copil si catel.. Abia atunci termin si eu cartile care le incep lunea :))

  2. Mereu am avut impresia ca le fac pe toate. Pana acum. M-am gandit la intrebarea ta si… se cam aduna: nu prea duc nici eu gunoiul, nu ii fac curat la sot in dulap, nu calc (desi as vrea), nu prea fac cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu