Ce ma motiveaza sa lucrez intr-o fundatie?

“Ce ma motiveaza sa lucrez intr-o fundatie?” Asta m-a întrebat mentorul meu, Mihaela Iorga, la ultima întâlnire oficială din programul în care avusem norocul să fiu acceptată. Un program de mentorat organizat de BWFR.

 

Eu nu mă întrebasem niciodată ce ma motiveaza sa lucrez intr-o fundatie. M-am blocat. Pentru mine “a face bine” e o normalitate. Mama e asistent maternal, adică mamă de profesie, de 20 de ani. Cică nu e chiar așa o normalitate, îmi zise Mihaela, să îmi explice de unde vine curiozitatea, “nici măcar nu o faci pentru bani, să fim serioase, ai putea să câștigi mult mai mult de atât cu ce știi să faci!”. Poate. Habar nu am! Mie îmi place ce fac acum.

 

M-am oprit și am meditat. Am mai multe motive, i-am răspuns. Dar pentru mine o fac. Oamenii fac bine pentru ei. Sunt sinceră când spun asta! O fac pentru că pot și nu mă costă nimic. O fac pentru fericirea aceea pe care o văd în ochii oamenilor pe care îi ajut. Nu sunt singuri. De ce să fie singur când suntem atâția? O fac pentru că mi-aș fi dorit ca altădată să fie cineva acolo pentru mine. Eu pot să fiu acolo pentru alții. Asta îmi aduce bine. Și e foarte mișto să faci bine. Sunt ong-ist și pur și simplu iubesc ce fac!

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu