”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex” – Meg Hickling – 📚 De citit

Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex

În toată experiența mea de până acum în lucrul cu familii, am întâlnit foarte rar părinți care nu vor să vorbească despre sex cu copiii lor. În schimb am întâlnit foarte des părinți care nu știu ce să le spună. ”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex” scrisă de Meg Hickling poate fi un bun sprijin pentru a descoperi ce poți să faci mai bine pentru ca un copil să își accepte și să își descopere sexualitatea. 

De ce este important să le vorbim copiilor despre sex?

Pentru că aşa îi protejăm de mesajele false sau periculoase pe care le primesc și le văd acum peste tot.  

Cum să le spunem despre sex? 

Treptat, în funcție de vârstă și de nivelul de dezvoltare cognitivă a lor. Spunând adevărul folosind cuvinte simple şi umor.

Cartea este structurată în 4 părți importante:
  1. Ce trebuie să ştie copiii dvs. şi când (subcapitole delimitate pe categorii de vârste). 
  2. Întrebările copiilor. Cum răspundem fără ocolişuri la întrebările copiilor. 
  3. Cum ne ajutăm copiii să rămână sănătoşi (adolescenți activi sexual, protecție).
  4. Cum le comunicăm copiilor valorile noastre. 

Este un ghid foarte util atât pentru părinți cât și pentru personalul educațional care își dorește să discute cu copiii despre acest subiect. Poate nu știți cu ce să începeți, cum să veniți în întâmpinarea lor, cum să le răspundeți la întrebări. 

 

Găsiți în cartea ”Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex” recomandările autoarei pe categorii de vârste, iar asta îmi pare extrem de util. De asemenea veți găsi multe exemple și povești reale. Dar și informații teoretice și sfaturi practice despre cum să îți crești copilul sănătos și din punct de vedere al sexualității.

 

Ca și alte cărți pe care vi le-am recomandat în categoria: ”Cărți și materiale pentru adulți” și aceasta vă poate duce cu un pas mai aproape de voi înșivă și de copiii voștri.

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create503

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu