Ce i-am spus copilului meu despre lumea de dincolo, unde ajungem dupa ce murim ?

În urmă cu câteva luni David a înțeles că sora lui a murit, a înțeles mai întâi, cu adevărat, că a existat și apoi că a murit. Au urmat multe întrebări și multe decizii pe care a trebuit să le luăm noi. Eu am ales să vorbesc despre Emma cu aceeași normalitate cu care aș fi vorbit și dacă ar fi trăit. O parte dificilă din doliul pe care l-a trăit și încă îl trăiește David, a fost nedumerirea asta cu lumea în care s-a dus ea după ce a plecat de lângă noi.

 

Ce i-am răspuns când m-a întrebat unde s-a dus Emma după ce a murit? Cum e lumea de acolo? Ce se întâmplă acolo?

Nu știm sigur mai nimic, dar e posibil să fie super mișto”.

Asta i-am spus, sincer.

“Știi, iubire, când erai mic, mic, în burtica mea credeai că asta e tot ce trăiești, că asta e viața de fapt. Stăteai acolo, te învârteai în mine, mă loveai cu piciorușele. Aascultai vocea mea și bătăile inimii mele și credeai că aia e toată lumea. Probabil ai fost speriat când a venit timpul să ieși din mine pentru că nu știai ce te așteaptă dincolo. Dincolo de locul pe care îl cunoșteai atât de bine, dincolo de căldura din mine. Trebuie să fie înfricoșător să nu știi ce e te așteaptă în cealaltă lume! Probabil ți-a fost greu.

 

Dar apoi te-ai născut și m-ai cunoscut pe mine și pe tati, și pe bunici, și pe unchii tăi, și prietenii. Și ai văzut și ai simțit cât de frumoasă și bună și plină de surprize este viața asta dincolo de burtica mea, în care ai stat tu. Probabil așa e și cu lumea în care este acum Emma. Într-o zi, departe, peste foarte mulți ani, vom merge și noi acolo și ne vom întâlni, și vom afla ce este după ce murim, dar până atunci mai avem foarte multe zile frumoase de trăit în viața de aici”.

”Bine, mami, și Lego o fi acolo în lumea după ce murim? Vedem noi, mami, vedem peste foarte mulți ani”.

Așa mi-a răspuns.

 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create513

3 comentarii la „Ce i-am spus copilului meu despre lumea de dincolo, unde ajungem dupa ce murim ?

  1. Dureros, nu știm nimic cu adevarat, dar lor, copiilor le prezentăm lumea de dincolo ca și cum ar fi frumoasa, idilică…cumva gândul asta ne liniștește și pe noi, ca ne face mental sa plasăm ființele dragi pe care le-am pierdut intr-o lume mai buna, în care ne punem speranță ca este mai bine.
    Si băiatul meu, acum în vârstă de 6 ani, după ce atât noi cat si el am asteptat sosirea unui bebeluș, dar nu a fost sa fie (am pierdut sarcina), în momentul când am venit de la spital m-a întrebat de bebelușul din burtica si dupa ce i-am explicat, a inteles ca nu mai e, ca a mers sus la Dumnezeu și ca acum e un ingeras…
    Fii tare! Te îmbrățișez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu