Ce crezi ca ar schimba copilul tau la tine?

Am citit de curând articolul scris acum câteva săptămâni de Ioana și am luat-o ca pe o leapșă, fără să ceară ea asta :), dar mi s-a părut un foarte bun exercițiu. Așa că m-am întrebat, oare ce m-ar ruga David să schimb la mine? Tu ce crezi ca ar schimba copilul tau la tine?

 

Să fiu fericită și dincolo de el.

Să butonez mai puțin telefonul.

Să stau acasă cu el sau măcar să îl iau cu mine la birou.

Să îi cumpăr înghețată în fiecare zi.

Să nu mai insist să stea la masă când mănâncă și nici să se culce vreodată, pentru că, așa cum spune el, este foarte plictisitor să faci asta.

Am recitit. Bun, deci, de fapt astea sunt punctele la care cred eu că ar trebui să lucrez, ca să fiu o mamă mai bună pentru el.

 

Ce a zis David când l-am întrebat ce ar vrea el să schimbe la mine?

– Ce? De ce să schimb? Aaa, știu, vreau să îmi cumperi un telefon de jucărie să sun colegii mei.

– Dar la mine? Ce ai vrea să schimbi la mine? Am insistat eu. 

– Aaaa, daaa … nimic mami.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

3 comentarii la „Ce crezi ca ar schimba copilul tau la tine?

  1. Poate ca ar trebui sa ne impacam cu ideea ca suntem mame perfecte asa cum suntem.
    Am citit si eu acel articol si m-am autoevaluat punand pe hartie destule lucruri. Ce a raspuns copilul meu: „Ni-nic, esti cea mai buna mama!”.
    Te imbratisez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu