Cat valoreaza o viata la o maternitate privata?

Aș face o introducere, dar sunt atât de furioasă încât nici tastele nu cred că reușesc să le ating în ordinea normală, probabil nici coerența nu stă la locul ei. M-am dus să nasc a doua oară, la o clinică privată, pentru serviciile medicale profesionale pe care le promiteau. Da, știu, de ce ai crede în ce ți se vinde !? Pentru că dai bani, mulți bani. Mi-au dat o parte din bani înapoi și copilul într-un coștiug.

Halal afacere am făcut!

Acum un an, ne înghesuiam amândoi într-un pat, în maternitatea aceea. Plângeam și așteptam să ne moară copilul, alte speranțe nu aveau să ne dea, oricât de darnici ar fi vrut să mai fie după ce tot ei nu au fost capabili să o lase să trăiască. Acum un an începeam o luptă pe care nu am cerut-o și pe care nu ar fi vrut-o careva, vreodată. Să ne adaptăm la altă viață. Să fac terapie pentru asta. Să încercăm să rămânem cât mai echilibrați emoțional și psihologic, pentru copilul pe care îl mai avem lângă noi. Să învățăm să re-zâmbim. Să nu se ducă naibii relația de cuplu. Să fim capabili și să mergem la job, că de unde atâta concediu. Să fentăm spitalul 9 și chifteluțele la pachet … și mult prea multe altele.

Dar ce știu ei? Cât valorează măi oameni, pentru voi, un om? Cât?

Și mizeria pe care o lăsați după ce ating mâinile voastre, o viață, cine o curăță? Ce este atât de greu, să faceți câteva notițe într-un sistem? Nu vă pasă, de aia, fiindcă nu vă pasă!

La 3-4 luni după ce am pierdut-o pe Emma, m-au sunat de la aceeași clinică privată, unde am născut, să mă întrebe dacă programarea anulată este pentru băiatul meu sau pentru fetița mea? Care fetiță? Emma? Poți să faci programare unui copil care a murit? Mi-am păstrat calmul, de mila unui angajat fără vină și am rugat-o civilizat, să facă modificări în baza lor de date sau ce or avea pe acolo, să nu mă mai contacteze vreodată cu astfel de inepții.

Voi ar trebui să știți asta, în clinica voastră a murit, din mâna voastră.

Azi am deschis e-mailul, mi-au scris de la clinica privată în care am născut-o pe Emma, pentru ziua ei: ”Zâmbește! E ziua ta și avem un cadou pentru tine!”. Azi nu prea pot să zâmbesc pentru că azi, de ziua ei, nu e și ea aici cu noi, iar voi ar trebui să știți asta, în clinica voastră a murit, din mâna voastră.

A trecut un an de când am născut și aproape un an de când nu mai e aici, nici măcar într-un pătuț la terapie intensivă, printre fire de aparate, aproape un an fără răspuns de la IML, fără răspuns de la Colegiul Medicilor, fără proces penal început. Atât valorează o viață!

M-am trezit dimineață cu privirea către geam. Draperia era puțin trasă, vedeam geamul alb și auzeam vântul puternic de afară. M-am gândit, instantaneu, că așa era și în dimineața în care m-am trezit la terapie intensivă, în prima zi din viața ei prea scurtă. Băieții dormeau, iar eu plângeam încolăcită, lipită de ei, să îi simt și să mă rog să nu mi-i ia nimeni, niciodată. O să mă rog să nu îmi ia nici mințile și nici puterea, să pot să lupt cu orice e nevoie până voi ști, cât pot de sigur, că altcineva, vreodată, nu va fi nevoit să mai ducă lupta asta.

Cat valoreaza o viata la o maternitate privata

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

12 comentarii la „Cat valoreaza o viata la o maternitate privata?

  1. Mi se sfasie inima cand citesc prin ce ai putut sa treci. As vrea sa te ajut cumva, sa te strang in brate tare de tot, sa iti spun ceva sa iti aline cat de cat durerea. Nadajduiesc ca te va ajuta mult terapia. Te imbratisez si ma rog sa iti gasesti pansamentul pentru inima!

  2. Pierdusem sarcina, dar m-au sunat sa-mi prezinte pachetele de nastere…le-am spus ca nu ma intereseaza…in luna urmatoare m-au sunat din nou cu acelasi lucru…le-am spus din nou ca nu este cazul…Atata pot ei! Dincolo de asta…as vrea sa pot sa spun ceva care sa va aduca alinare…dar ce pot sa spun in fata celei mai mari dureri din lume? Te imbratisez!

  3. Pe data de 24august fetiță mea ar trebui sa facă 4ani, asta daca ar mai fi lângă mine așa ca stiu foarte bine prin ce treci si după atâta timp mai am senzația ca o sa ajung la nr9 când îmi aduc aminte prin ce am trecut si mai rău îmi este când fetiță mea mai mare ma întreabă de ce ei nu ii fac o surioara,pentru ca toți prieteni ei au. Eu nu mai nici posibilitatea de a mai putea face un copil si mor puțin cate puțin in interior. Si doar Ana ma mai tine in picioare.
    In ce privește sistemul medical nu interesează pe nimeni stat sau privat de tragedia prin care ai trecut, pe mine m-a sunat la 2saptamani medicul cu care am născut si care nu a dat doi bani pe mine si fetiță mea sa îmi spună, sa nu fiu suparata ca sunt atâtea femei care si la 40de ani au făcut copii așa ca si eu pot.Deci cat valorează o viata? Probabil nimic doar un alt număr la scorul lor de nașteri sau decese.
    Îmi pare foarte rău pt ce ai pățit si sincer nu doresc nimănui sa simtă aceasta durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu