”Unde a dispărut Pișpirel?” – Cărți pentru copii

Unde a dispărut Pișpirel?

”Unde a dispărut Pișpirel?” scrisă de Nicholas Allan este una dintre cele mai amuzante și utile cărți de la noi de acasă. David a primit-o cadou de la o prietenă care o citise deja cu fetița ei, de aceeași vârstă cu mândrul. Este în esență o carte super simpatică de educație sexuală pentru copii mici. O poveste despre Pișpirel (spermatozoidul domnului Browne) care participă la cursa de înot pentru a câștiga premiul magic. Premiul magic? Oul doamnei Browne. 🙂

„Pișpirel mergea la școală, dar nu prea strălucea la matematică. În schimb, era FOARTE bun la înot.”

Ce să vă spun? Este descris un întreg concurs. Cu trasee, hărți și un final super simpatic.

 

Nu vreau să vă spun toată povestea, să vă stric farmecul, dar pe cuvânt vă va distra și în același timp va crea spațiul necesar să puteți să discutați cu copilul vostru despre cum începe viața.

 

Eu știu că la noi discuția despre ”educație sexuală” încă mărește ochii mai ceva decât picăturile de dioptrii. Și voi știți deja că eu nu mă feresc de ea. Cu atât mai mult cu cât lucrez într-un ONG și aud mai des decât aș vrea despre copii care poartă copii în ei încă de la 16-17 ani.

 

Știți bancul cu:

– Fiule, trebuie să vorbim despre sex.

– Da, tată. Ce vrei să știi?

 

Poate nu îl mai facem și noi realitate. Este important să le oferim copiilor noștri libertatea de a afla despre lume. Și mai ales să îi protejăm de mesajele false sau periculoase pe care le primesc și le văd acum peste tot. Și putem să îi protejăm atunci când le oferim chiar noi răspunsurile la întrebări. Cartea ”Unde a dispărut Pișpirel?” vă poate ajuta să porniți de undeva.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create803

Un comentariu la „”Unde a dispărut Pișpirel?” – Cărți pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu