”Mami, mă vei mai iubi dacă …?” – Cărți pentru copii

Mami, mă vei mai iubi dacă

”Mami, mă vei mai iubi dacă …?” scrisă de  Catherine Leblanc și Eve Tharlet este o carte despre iubire și despre teama copiilor că ea s-ar putea termina într-o zi. Sau mai rău, că s-ar putea termina dacă ei nu ascultă și fac prostioare.

 

Ursulețul Martin este îngrijorat și își tot întreabă mama dacă îl va mai iubi atunci când trec prin diferite momente. Mama îi răspunde calm și blând și cu răbdare de fiecare dată că …. Da, îl va iubi întotdeauna.

La final ursulețul Martin află adevărul. Dragostea mamei este atât de puternică încât nimic nu o poate schimba.

Cartea ”Mami, mă vei mai iubi dacă … ?” este foarte bine structurată și completată cu imagini foarte plăcute. Textul este rapid de citit iar asta face cartea potrivită și pentru copiii mici care nu au multă răbdare să asculte poveștile lungi.

 

Dacă veți citit cartea unui copil care nu a avut contact cu termenul de ”moarte” este posibil să fie nevoie să completați cu informații.  „Mă vei mai iubi și dacă mori?”, întreabă Martin. Noi nu ocolim subiectul, știți asta, pentru că nu ne-a ocolit nici el. Eu am fost întrebată asta de David și l-am asigurat că îl voi iubi și atunci, că voi trăi pentru totdeauna în sufletul lui, așa cum și el va rămâne în al meu chiar și după moarte.

 

Poate fi de ajutor și pentru părinții care urmează să aducă în familie un frățior/surioară. Mama urs avea o burtă mare de tot 🙂 Copiii vor primi prin poveste mesajul că dragostea părinților pentru el va rămâne neschimbată.

 

Este o carte plină de emoții pe care o ador! Și o carte care ne-a ajutat să ne conectăm după perioade mai lungi pe care le-am petrecut unul departe de celălalt.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create504

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu