”Bunicul Elefant își ia rămas bun” – Cărți pentru copii

”Bunicul Elefant își ia rămas bun”

Isabel Abedi și Miriam Cordes au publicat o carte foarte frumoasă cu un subiect care la o primă percepție poate părea dureros. Cartea ”Bunicul Elefant își ia rămas bun” nu este. Realitatea este pentru unii dintre noi. Dar cu atât mai mult este bine că există resurse la care putem să apelăm în cazul în care cineva drag copilului nostru, moare.

 

Deși, eu nu recomand ca astfel de cărți să fie citite doar copiilor care trec prin astfel de perioade și au nevoie de răspunsuri. Poveștile terapeutice sunt pentru fiecare copil în parte, indiferent de subiect. Ele îi ajută pe copii, prin simboluri, să ajungă la forța lor interioară. Le dezvoltă mecanisme sănătoase de a face față vieții atunci când trec prin perioade tensionate. Le dezvoltă empatia față de cei care trec prin situații tulburătoare. Îi învață să privească viața din mai multe perspective.

Cartea ”Bunicul Elefant își ia rămas bun” prezintă sub formă de poveste cum percep copiii și ce simt copiii atunci când cineva drag moare.

Conține ilustrații frumoase. Mai mulți pui de elefant spun cum văd ei acest fenomen și fiecare are dreptate. Pentru că fiecare om privește viața și sfârșitul ei în propriul mod. Există o imagine și o legătură la care nu mă așteptam, un pui de elefant prezintă perspectiva că există un iad unde joci cărți cu Diavolul. Am folosit partea asta pentru a discuta cu David. Și despre oameni și perspectivele lor diferite. Și despre faptul că nu există copii buni si copii rai. Până la urmă sunt oameni care cred in rai si iad si copii care ajung să creadă în asta și există inclusiv posibilitatea ca David să audă de undeva această perspectivă. Asa că, pe mine m-a ajutat să o pot discuta cu el.

 

Moartea este o taină de necuprins, le-a spus Bunicul Elefant puilor de elefant. Nimeni nu știe exact ce se întâmplă când mori. Fiecare trebuie să treacă prin asta și de aceea este ceva special”.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create508

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu