Cand concediul nu-i concediu 

Aproape toată săptămâna trecută am stat acasă cu David și am chiulit de la serviciu. Nu vă grăbiți să mă invidiați! Mândrul și-a trecut în repertoriu a doua răcealo-gripă de când s-a născut, plus o stomatită. De’, el e mai special așa, nu putea să fie doar una și ca la carte. Crocobaurii ăștia doi suprapuși au fost greu de observat fiecare, așa că, 4 zile la rând a avut temperatură care urca până la 40.5, am fost la 4 doctori, chiar și în urgență și am primit 4 rețete diferite și foarte puțin asemănătoarea, deci avem farmacie la noi acasă. A fost de „vis” ce mai! Vă rog insistent să sesizați ghilimelele 🙂 .

Am înghețat de câteva ori când am văzut 40 pe termometru.

Febra, spaima tuturor părinților, nu? Doar noi doi în casă, am stat cu el împachetat în prosoape ude, în baie, pe jos, zeci de minute în șir, cu termometrul și telefonul lângă, să pot suna dacă lucrurile se complicau mai mult. Când febra se îndura să coboare sub 38.5 el părea ca nou, adică alerga și vorbea non-stop, cu mine și după mine, iar eu încercam și să lucrez, măcar ce era așa musai-musai. Nu-i afacere deloc să stai acasă cu David și să încerci să lucrezi. Așa că încercam să amân e-mailurile și telefoanele la somnul lui de prânz când el își încărca bateriile și eu mă epuizam total. Am făcut imprudență să vorbesc la telefon când era el treaz și m-am conversat mai mult cu David decât cu cine trebuia.

Să stai cu un copil ca mândrul meu, doar în casă, 5 zile, e pedeapsă curată.

Prea multă energie pentru el și prea puțină pentru mine. Am făcut activități noi și jocurile de care vă povesteam cu puțin timp în urmă. A scos toate jucăriile din toate cotloanele, de nici noi nu mai știam de unele dintre ele și nici petic de covor nu se mai vedea. Am parcat orice se putea și nu se putea de la mașini la animale, cărti, lego, puzzle-uri, mingi, cuburi, maimuțoi cu care nici măcar nu se joacă de obicei. A sărit ca un iepure peste tot, am jucat fotbal și tenis de masă cu șervețele umede … știți asta? Eu nu știam. Mi-a arătat David. Mototolești un șervețel umed și îl folosești pe post de minge.

 

A reparat cu o șurubelniță toate mașinile în atelierul lui personal instalat fix în baie, pe covor. Un escavator a fost scos definitiv din funcțiune. A gătit cu apă în chiuvetă de am crezut că cel puțin bucureștenii rămân pe uscat. Am făcut biluțe din plastilină și ne-am jucat de-a ascunselea până le-am pierdut pe toate. Și profitând de nevoia mea de a lucra un pic, m-a fentat, și s-a uitat la filmulețe pe laptop mai mult de 10-15 minute programul standard, ca să fiu sinceră până la final, mult mai mult și eu e-mailuri tot am trimis cu greu.

Cand concediul nu-i concediu (2)

Groaznic statul doar în casă mai ales când afară îți face și soarele în ciudă. Dacă vine ploaia când David are voie sa scoată nasul în lume, eu mă cert cu Busu.

Cand concediul nu-i concediu (1)

Așa că, dacă ăsta se numește concediu de odihnă, eu prefer să merg la muncă 🙂 sau să nu fie David bolnav și să nu am de muncă acasă, altfel e un talmeș balmeș obositor și neproductiv pe deasupra.

 

P.S: Nu aveți idee cât ne-am îmbrățișat și pupat noi doi zilele astea. Pentru mine nu e niciodată suficient, i-aș pupa fiecare petic de piele fără întrerupere, pentru el, posibil să da 🙂 :
– Mami gata pup!
– Off David, dar eu mai vreau pupici. Îmi dai măcar unul mic, te rog ?
– Bie, unu mici! Și mă pupă apăsat, râzând așa cum multă poftă de viață.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețui și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create860

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu