Caiete educative de la editura Gama  

Lui David îi place foarte mult să i se citească din cărți… nu din totdeauna, este o atracție mai nouă, și îi place să lipsească abțibilduri, așa că, aceste caiete sunt perfecte pentru el. Și pentru mine, știți deja pasiunea mea pentru activități și dezvoltarea abilităților copilului meu.

Colecția MultiQ ajută la dezvoltarea inteligențelor multiple, încă de la 2 ani.

Caietele sunt realizate pentru 4 vârste distincte (2/3/4/5 ani) și grupează aceste tipuri de inteligență în 4 domenii distincte:
• IQ – inteligența intelectuală (lingvistică și logico-matematică)
• CQ – inteligența creativă (spațial-vizuală și muzical-ritmică)
• EQ – inteligența emoțională (interpersonală și intrapersonală)
• AQ – inteligența adaptativă (corporal-kinestezică și naturalistă)

La începutul fiecărui caiet există o introducere care explică pe scurt despre tipul de inteligență care urmează a fi aprofundată și câteva sugestii de lucru. Abțibildurile sunt ușor de dezlipit și pot fi puse la loc în cazul în care copilul nu nimerește din prima și îl enervează să nu fie aproape drept puse (cum e cazul lui David 🙂 ) .

Noi avem pentru 3 și 4 ani, cele de 3 ani au putut fi rezolvate aproape în întregime de el, cu foarte puțin ajutor. Singurele exerciții la care s-a împotmolit au fost cele cu drumuri.

Inteligența emoțională cuprinde inteligența interpersonală și inteligența intrapersonală.

Despre iteligența emoțională și importanța ei, despre cum să o dezvoltăm, jocuri și tipologie de vârstă v-am mai vorbit în multe articole până acum, le găsiți pe toate în această categorie. Nu e de mirare că a fost caietul preferat al lui David.

Caiete educative de la editura Gama1

Inteligenta adaptativă (3 ani) vizează inteligența naturalistă și inteligența corporal-kinestezică.

Acestea ajută copilul la adaptarea la mediul înconjurător.

Caiete educative de la editura Gama2

Pe cele de 4 ani le-am răsfoit puțin, pentru că a insistat și a rezolvat câteva exerciții, dar da, sunt avansate ca dificultate.

Inteligența intelectuală (4 ani) este dedicată inteligenței lingvistică și inteligenței logico-matematică.

Caiete educative de la editura Gama3

Inteligența creativă are în vedere dezvoltarea inteligenței spațial-vizuală și inteligenței muzical-ritmică.

Caiete educative de la editura Gama4

Voi cumpăra și celelalte caiete pe care nu le am acum, pentru 3 ani. Cred că ar fi un bun material și pentru grădinițe și sigur sunt foarte utile la drum lung, pentru a ține copilul ocupat.

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create869

2 comentarii la „Caiete educative de la editura Gama  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu