Caiete de lucru Montessori – Editura Gama  

Am primit de la Editura Gama un set de caiete de lucru Montessori super faine. Sigur, David e un pic cam mic pentru ele acum, așa că le răsfoiesc eu entuziasmată, el mai întreabă de câte un animal din imagini, apoi le voi pune în sertarul cu minuni. Acolo îndes toate chestiunile atractive pe care le păstrez pentru când va crește mândrul 🙂 .

 

Pentru că simpla poza a lor, pusă pe pagina de Facebook a blogului meu v-a stârnit curiozitatea și am primit atât de multe întrebări, revin cu detalii:

 

Sunt 8 caiete de lucru în stil Montessori, structurate pe vârste și pe domenii de interes:
– Caietul meu Montessori: Natura și Geografie, Lucrul cu mâinile, Litere si sunete, Forme și numere. Vârsta minimă recomandată este de 3 ani iar prețul pentru fiecare caiet este cuprins între 23.50 lei-28.50 lei.
– Activitătile mele Montessori: Timpul, Animale și insecte, Natură și botanică, Geografie. Vârsta minimă recomandată este de 4 ani iar prețul pentru fiecare caiet este cuprins între 20.50 lei-22.50 lei.

Le puteți comanda de aici

 

Materiale sunt foarte bine gândite și structurate, pe placul părinților care îmbrățișează teoria Montessori dar nu numai. Fecare caiet în parte conține sfaturi și sugestii de folosire, precum și o introducere în pedagogia Montessori, prin urmare materialul este foarte clar chiar și pentru cei care nu au avut până acum contact cu acest tip de pedagogie.

Materialele „Caietului meu Montessori” sunt realizate de Marie Kirchner. Ea conduce, de 20 de ani, şcoala Montessori „Le Petit d’Homme” din Paris, pe care a şi fondat-o.

Natura și Geografie:

Un caiet cu 48 de pagini care ajută copilul să descopere continentele, animalele din diferite zone geografice, păsările, florile, arborii, alcătuirea unui copac şi a unei flori, tipurile de frunze.

Natura si Geografie

Lucrul cu mâinile:

64 de pagini interactive care pregătește copilul pentru scris (colorare, decupare), scrierea semnelor grafice, cifrelor (cu pornire dintr-un punct dat), literelor cursive (cu pornire dintr-un punct dat).

Lucrul cu mainile

Litere si sunete:

Potrivit în perioada senzitivă a limbajului, cele 72 de pagini familiarizează copilul cu literele alfabetului şi sunetele corespondente.

Litere si sunete

Forme și numere:

Recomandat tot pentru perioada senzitivă când copilul devine interesat de forme geometrice şi numere. Sunt 48 de pagini, şase forme geometrice, cu indicaţii de urmărire a conturului cu degetele, numerele de la 1 la 9, jocuri şi activităţi cu numere, coliţă cu abţibilduri.

Forme si numere

Materialele „Activităţilor mele Montessori” sunt realizate de Eve Herrmann. Este preşedinta asociaţiei EMA (Enseignement Montessori Aujourd’hui), al cărei scop principal este promovarea şi punerea în practică a pedagogiei Montessori în Franţa. Este şi fondatoarea unui Nido, un centru montessorian pentru copii cu vârsta până la 3 ani.

Timpul:

Un material cu 48 de pagini și idei pentru activităţi practice, cartonaşe de decupat, desene de colorat, cu ajutorul cărora puteți îndruma copilul să descopere primele noţiuni despre trecerea timpului (momentele unei zile, zilele săptămânii, lunile anului, anotimpurile, starea vremii etc.).

Timpul

Animale și insecte:

Un material cu 72 de pagini și idei pentru activităţi practice, ghicitori, elemente de construit, cartonaşe de decupat, desene de completat şi colorat. Puteți îndruma copilul să descopere primele noţiuni de zoologie (clasificarea animalelor în vertebrate şi nevertebrate, alcătuirea mamiferelor, păsărilor şi insectelor, descrierea celor mai des-întâlnite specii de păsări şi de fluturi etc.).

Animale si insecte

Natură și botanică:

Un material cu 48 de pagini și idei pentru experimente. Sunt cartonaşe de decupat, desene de completat şi colorat, planşă cu abţibilduri, cu ajutorul cărora puteți îndruma copilul să descopere primele noţiuni de botanică. Exemple: alcătuirea frunzei, fructului şi florii, tipuri de arbori, ciclul de creştere a unei plante etc.

Natura si botanica

Geografie:

Un material cu 40 de pagini. Conține idei pentru experimente, cartonaşe de decupat, elemente de construit, planşă cu abţibilduri, cu ajutorul cărora puteți îndruma copilul să descopere primele noţiuni de geografie (continentele, formele de relief etc.).

Geografie

Felicitări editurii Gama și oamenilor din spatele ei. Sunt absolut extraordinare!

 

Mai multe detalii despre metoda Montessori si de ce este preferata mea, gasiti in rubrica ”Dezvoltare educationala”.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și urmez un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create509

Un comentariu la „Caiete de lucru Montessori – Editura Gama  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu