Briose cu portocale si stafide

Reteta aceasta am găsit-o pe site-ul Laurei Sava si am adaptat-o puțin. Am folosit zahăr brut în cantitate mai mică. Dacă nu le faceți pentru copii și dacă vă plac dulciurile mai dulci mai adăugați 50g de zahăr. Noi încercăm să nu exagerăm cu consumul de zahăr. Pentru David am adăugat stafide pentru că îi plac foarte mult și pentru mine am pus ciocolată neagră. Genială combinația asta pufoasă cu aromă de portocale și ciocolată amăruie.

Ingrediente:Briose cu portocale si stafide (1)
– 180g făină
– 100g zahăr brut
– 125g unt
– 3 ouă
– 100 ml lapte
– 1 portocală
– 2 linguri de stafide
– 1/2 plic praf de copt
– 4 pătrățele ciocolată neagră

Mod de preparare:
Am spălat bine portocala. Am ras coaja și am stors zeama. Făină am amestecat-o cu praful de copt și le-am cernut. Untul l-am topit și l-am lăsat să se răcească. În vasul de la robotul de bucătărie (mixer) am pus albușurile și le-am bătut spumă cu zahărul. Am adăugat gălbenușurile lăsând robotul la viteză mică. Am pus untul, laptele, jumătate din cantitatea de făină, sucul de portocale și cealaltă jumătate din cantitatea de făină și la urmă coaja de portocală.
Am umplut pe jumătate formele de brioșe unse cu ulei, am pus stafide în 8 brioșe și ciocolată tăiată mărunt în cele 4 ale mele și apoi am umplut formele.
Le-am dat pentru 20-25 de minute la cuptorul încins la 180 de grade.

Briose cu portocale si stafide (2)

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create888

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu