Briose cu branza si chimen

Briose-cu-branza-si-chimen

Briosele acestea sunt bune pe post de aperitiv sau de gustare pentru copii. Și mai mult de atât sunt bune și pentru păcălit oamenii dacă le duci la birou și nu spui nimănui că nu sunt desert 🙂 .

Ingrediente:

2 ouă
75g unt topit
2 linguri smântâna
150g lapte
150g brânză (eu am pus telemea de vacă și telemea de oaie)
250g făină
1/2 pliculeț praf de copt
sare
chimen

Opțional:
Eu am împărțit compoziția în 2 părți egale, în jumătate am pus chimen. Apoi am împărțit iar cealaltă jumătate și am pus oregano și măsline în jumătate și ceapă verde tăiată mărunt în cealaltă jumătate. Am vrut să încerc mai multe combinații. David le-a preferat pe cele cu măsline și oregano, cică sunt grecești.

Mod de preparare:

Într-un vas am batut ouăle și apoi am pus untul topit, smantana, laptele și branza dată pe răzătoare. Am adăugat făina amestecată cu praful de copt, puțină sare si semințe de chimen.

După ce am omogenizat compoziția, am pus în formele de briose, tapetate cu hârtie de copt și le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

 

Sunt licențiată în psihologie și sunt fascinată de creierul uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Ceva furtuni am trăit și eu! Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară. Locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești și râsete de copil. Uneori și lacrimi, pentru că, oricât de „FUN” ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Așa că, pășiți cu grijă când intrați în sufletul meu. Nu e musai să vă placă, dar e musai să îl tratați cu respect. Așa cum vă scriu și eu!
Articole create857

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Introdu termenii de cautare si apasa enter sau escape pentru a iesi din meniu